Het nieuwe bestuur, v.l.n.r.: Peter Meerdink, Paul Borghouts, Gerjan Hesselink, Marije Kabel, Richard Bloemen en Dinant van Loo (afwezig Alwin van den Bos). Foto: PR
Het nieuwe bestuur, v.l.n.r.: Peter Meerdink, Paul Borghouts, Gerjan Hesselink, Marije Kabel, Richard Bloemen en Dinant van Loo (afwezig Alwin van den Bos). Foto: PR

Peter Meerdink nieuwe voorzitter KVZ

Sport

ZUTPHEN - Op woensdagavond heeft de ALV van korfvalvereniging KVZ Peter Meerdink tot nieuwe voorzitter gekozen. Met de benoeming van nog drie nieuwe bestuursleden heeft de club weer een voltallig bestuur. Vol energie zetten zij de schouders eronder, om samen met (ouders van) de leden, de vereniging actief en levend te houden. 

Sinds het aftreden van Henk Jan Milius in oktober 2021 heeft Paul Borghouts de voorzitterstaak tijdelijk waar genomen. Gisteravond kon hij de hamer overdragen aan Peter Meerdink. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter en andere bestuursleden heeft enige tijd in beslag genomen, met als resultaat een voltallig bestuur van zeven personen. Met Alwin van den Bos als nieuw bestuurslid voor Korfbal-technische Zaken, is er voor Peter Meerdink ruimte ontstaan om de stap naar voorzitter te zetten. Verder zijn Richard Bloemen en Dinant van Loo benoemd tot algemeen bestuurslid. Samen met de zittende bestuursleden Paul Borghouts, Marije Kabel (bestuurssecretaris) en Gerjan Hesselink (penningmeester) een mooie groep die vol energie aan de slag gaan met de uitdagingen waar de club voor staat. Dat kunnen ze natuurlijk niet alleen, ze doen een dringend beroep op (ouders van) leden van KVZ om zich met hen in te zetten om de vereniging actief en levend te houden.

Tijdens de ALV gingen de leden met elkaar in gesprek over wat daar voor nodig is. Hoe binden we de jeugd weer aan KVZ? Hoe betrekken we ook nieuwe ouders bij de club? Eerste ideeën daarover kwamen onder andere voort uit de actie van het KVZ-bel-team. Twee avonden lang belden zij in de afgelopen weken met zo’n 150 (ouders van) leden om te horen hoe ze het vinden bij KVZ en hen uit te nodigen actief mee te doen bij de club. Kersverse voorzitter Peter Meerdink liet zichzelf inspireren door een vrij vertaald citaat van John F. Kennedy: “Vraag niet wat KVZ voor je kan betekenen, maar vraag je ook af wat jij voor KVZ kan betekenen”. Hij riep gisteravond tijdens de ALV in een vol clubhuis de leden op hetzelfde te doen. 

Komende weken is het tijd voor een mooie afsluiting van het korfbalseizoen. Op 24/25 juni is er (voor het eerst sinds corona) weer het roemruchte Familieweekend, met op vrijdag een grote feestavond en op zaterdag het Schutterstoernooi waar bijna 100 koppels aan mee doen. En in de eerste week van de zomervakantie gaat de jeugd van KVZ met een enthousiaste groep leiding op kamp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld