Ben jij op zoek naar een makelaar? Hier moet je op letten:

  Partnerbijdrage

Wanneer je voor een makelaar kiest gaat alles sneller, of dit nu gaat om de verkoop, de verhuur of de aankoop van een woning. Maar voordat je kiest voor een geschikte verkoop-, aankoop- of verhuurmakelaar is het belangrijk om je te gaan verdiepen in de verschillende makelaardijen. Want welke past het beste bij jou? Makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk duizenden makelaars in Nederland. Om je op weg te helpen, lees je hier waar je op moet letten in de zoektocht naar een passende makelaar.

Deskundig en betrouwbaar
Makelaar is geen beschermd beroep. Hierdoor kan iedereen zich zomaar “makelaar” noemen. Wanneer een makelaar is aangesloten bij een branchevereniging voldoet de makelaar wel aan de eisen. Wanneer je kiest voor een makelaar die lid is bij een branchevereniging zoals Anne Fem NVM Makelaardij, geniet je nog van een extra groot voordeel. Je kunt dan zeker zijn van een deskundige en betrouwbare partner die volgens de wettelijke eisen werkt en jou begeleidt. Anne Fem NVM Makelaardij is lid van de NVM en aangesloten bij VastgoedCert, Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en het NWWI. Dus zoek je een betrouwbare makelaar in Amersfoort en omstreken? Dan is Anne Fem NVM Makelaardij zeker jouw partner. Gevestigd in een monumentaal pand in prachtig Amersfoort, begeleiden ze jou met alle deskundigheid én emotie. Ze weten als geen ander dat je niet alleen stenen verkoopt of koopt, maar een stukje emotie en een stukje van je leven. 

Kosten van de makelaar
Wanneer je op zoek gaat naar een makelaar, is het opvallend dat de prijzen onderling flink kunnen verschillen. Deze verschillen komen voort uit de courtage- en opstartkosten. Wanneer je een makelaar kiest, zijn de verschillen in de opstartkosten (kosten die gemaakt worden om de verkoop van de woning op te starten) tussen makelaars al snel enkele honderden euro’s. Daarnaast kunnen zich grote verschillen voordoen in de courtagekosten. Dit is een percentuele beloning op de verkoopprijs van het huis. Het courtage is doorgaans ongeveer 1,5%, maar dit is afhankelijk van de regio en de makelaar. Een makelaar in Amersfoort rekent volgens de huidige bronnen, voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,1 % van de opbrengst. Maar zoals gezegd, dit kan variëren. 

Niet alleen stenen
Het is belangrijk een goede makelaar te kiezen. En met bovengenoemde tips kun je hopelijk het kaf van het koren scheiden. Een goede makelaar helpt je en denkt met je mee. Is deskundig en betrouwbaar. En begrijpt dat er ook een stukje emotie bij komt kijken. Met de reis naar een nieuwe woning of afscheid van een oude. De perfecte makelaar is een combinatie van dit alles.

Dit artikel wordt u aangeboden door annefemnvmmakelaardij.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden