Foto: PR

Toenemend toerisme in Gelderland

  Partnerbijdrage

Mede door het Corona virus, blijken steeds meer Nederlanders te kiezen voor een vakantie in eigen land. Deels uiteraard veroorzaakt door het reisverbod maar ook de laatste jaren werd al een toename van het toerisme in de provincie Gelderland gemeten. Onder andere de campings en de diverse vakantieparken in Gelderland zijn populair. Met name onder Nederlanders. Buitenlandse toeristen blijken namelijk vooral voor de kustprovincies te kiezen. Zeeland, Zuid Holland en Noord Holland zijn daarbij het meest populair.

Niet alleen voor vakanties is Gelderland geliefd, ook in het aantal dagjes uit en weekendjes weg is een toename te zien. De natuurgebieden zijn geliefd maar ook de historische Hanzesteden worden door steeds meer Nederlanders ontdekt. Voorheen waren bekende steden zoals Amsterdam, Utrecht en Maastricht vaak de bestemming bij een weekendje weg. Tegenwoordig wordt steeds meer voor iets rustigere steden gekozen zoals Deventer, Zutphen, Arnhem en Nijmegen. De historische centra, mooie omliggende natuurgebieden en knusse gezelligheid worden daarbij vaak als extra voordeel gezien.

Ondanks het toenemende toerisme lijkt de overnachtingscapaciteit in de provincie voldoende. Met name hotelaccommodaties blijken nog voldoende overcapaciteit te hebben. Campings en vakantieparken blijken tijdens het toeristische hoogseizoen wel geregeld de vraag niet aan te kunnen. De verwachting is echter dat de vraag weer wat zal afnemen wanneer het Corona virus het internationale reizen niet meer zal belemmeren.

Dit artikel wordt u aangeboden door Nederlandontdekker.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden