De Overtuin. Foto: PR
De Overtuin. Foto: PR

De Overtuin gaat weer open

Natuur

WARNSVELD - Het is nog winter maar op zondag 18 februari gaat de poort van de Overtuin weer open. Niet voor niets zo vroeg, want in de tuin laten duizenden sneeuwklokjes zich zien, als voorbode van de lente. De monumentale bomen dragen nog geen blad, waardoor de structuur van de tuin goed te zien is.

De Overtuin is in 1832 aangelegd als parktuin in landschapsstijl bij huis Welgelegen. Het is bijzonder dat deze tuin in haar oorspronkelijke opzet al bijna 200 jaar bestaat. Toch is niet iedereen hiervan op de hoogte. Veel inwoners van Warnsveld weten niet dat de tuin regelmatig is opengesteld. Daarom wordt er op zaterdag 17 februari om 15.00 uur aan de Bonendaal een nieuw informatiebord onthuld. 

Na de onthulling wordt in de galerie een nieuwe expositie geopend. Met als titel ‘Verwondering’ exposeert Hans Schuppers zijn bijzondere etsen. Schuppers (1945 Zutphen) groeide op in Warnsveld ging op jonge leeftijd naar de kunstacademie in Den Bosch. Om later in Dresden en Kiel zich verder te ontwikkelingen aan de academies aldaar. De etsen die in de Overtuin te zien zijn hebben allemaal een kleine oplage en vaak zijn ze ingekleurd met aquarelverf waardoor iedere afdruk een autonoom kunstwerk is geworden. De Aardsengel Gabriël en de Hof van Eden maar ook ‘le Nouveau Monde’, allemaal fijnzinnig geëtste technische constructies, figuurtjes contra robuuste abstracte en organisch aandoende vormen. De tentoonstelling wordt geopend door drs. Eelco Elzenga, voormalig hoofdconservator van Paleis Het Loo. 

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 4 euro. Volgende Opentuindag is zondag 3 maart, tevens de Entdag. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Meer informatie op www.deovertuin.nl, warnsveld@deovertuin.nl of 06 - 263 784 94. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling. 

Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant