Aan het einde van de oogstdag worden de boompjes gebundeld. Foto: MeerBomenNu

Aan het einde van de oogstdag worden de boompjes gebundeld. Foto: MeerBomenNu 

Meer Bomen Nu gaat zaailingen oogsten op Landgoed Broekmaatje

Natuur

WARNSVELD - Op zaterdag 11 november gaan vrijwilligers van Meer Bomen Nu zaailingen oogsten op Landgoed Broekmaatje in het Warnsveldse buitengebied. Iedereen is tussen 10.00 en 15.00 uur welkom aan de Hoekendaalseweg 9 in Warnsveld om mee te helpen.

Meer Bomen Nu Zutphen organiseert in samenwerking met ZutphenEnergie, Werkmakers en Struikroven de tweede oogstdag om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. De natuur zorgt per boom voor tientallen zaailingen op plekken waar onvoldoende licht is om op te groeien, waar ze te dicht op elkaar staan of te dicht bij het pad. Ook in Warnsveld.

Deze dag worden honderden boompjes en struiken met een spade uitgestoken. De geoogste zaailingen worden opgehaald door bos en tuin liefhebbers of gebracht naar de Bomenbak van ZutphenEnergie en de Bomenhub Zutphen, waar ze verder verspreid worden. Neem als vrijwilliger ook zaailingen mee om bij jou thuis of bij je buren een voedselbos, vogelbosje, heg of boonsingel aan te leggen. Tijdens de oogst is er koffie en thee.

De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur. Meer Bomen Nu nodigt inwoners van Warnsveld, Zutphen, Lochem en omliggende dorpen en buurtschappen van harte uit om mee te doen.

Wie wil meedoen, maakt een vrijwilligersprofiel aan op www.meerbomen.nu/ik-doe-mee, belt Ernst Boerwinkel 06-38308815 of mailt e.boerwinkel@gmail.com.

Meer Bomen Nu
Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar tientallen zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met vrijwilligers scheppen zij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij elders een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Met alleen de bomen die bij kwekers vandaan komen, kunnen de klimaatdoelen niet worden gehaald. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld