Koor SwingFun uit Eefde. Foto: PR

Koor SwingFun uit Eefde. Foto: PR

Swingende Top2000 kerkdienst in De Wijngaardkerk

Muziek

ZUTPHEN - Op zondag 31 december om 10.00 uur zal er een Top2000- kerkdienst plaatsvinden in kerkgebouw ‘De Wijngaard’, Wilhelminalaan 3 in Zutphen. Thema van de viering is ‘Nieuwe kansen’ en nummers van o.a. Coldplay, Elbow en Elton John zullen dit thema muzikaal dragen. De muziek zal vol vuur worden vertolkt door het koor SwingFun uit Eefde en een band van jonge, Zutphense muzikanten. Het is dus al vroeg vuurwerk in deze kerk. 

Het is dit jaar de 25e editie van de Top2000 op Radio 2. Dat is niet ongemerkt voorbij gegaan. Op radio, TV en de sociale media is veel aandacht gecreëerd om deze unieke gebeurtenis onder de aandacht te brengen. En al vele jaren leggen behoorlijk wat christelijke gemeenschappen hun oor te luisteren bij dit 7-daagse evenement. Want veel nummers uit deze lijst bevatten inspirerende teksten die voor velen als muziek in de oren klinkt. En SwingFun en de band weten daar op 31 december wel raad mee. 

In deze Top2000-kerkdienst draait het om het thema ‘Nieuwe kansen’. Gebaseerd op het Bijbelverhaal van de ontmoeting van Jezus met de belastinginspecteur Zacheüs zal dit thema worden uitgewerkt. Het is een thema van hoop: elk mens heeft nogal eens de kans in het leven om nieuwe kansen te benutten, mogelijkheden waarin men weer kans ziet meer mens te worden. 

De Top2000-dienst is vol enthousiasme opgezet vanuit de PKN-kerken in Warnsveld en Zutphen. De kerkzaal is open vanaf 9.30 uur en de toegang is natuurlijk gratis met een collecte, koffie en een oliebol na afloop. Daarna kan men nog nagenieten en bijpraten in het Top2000-café. 

Voor meer informatie: René Silvis (r.silvis@pknwarnsveld.nl) of Martin Rus (rus@pknzutphen.nl of 06 - 120 249 18).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant