V.l.n.r.: Gerard Kroes (Van Gelder Telecom), Mark Umbach en Piet Grootenboer (DELTA Netwerk) en wethouder Sjoerd Wannet van de gemeente Zutphen. Foto: DELTA Netwerk
V.l.n.r.: Gerard Kroes (Van Gelder Telecom), Mark Umbach en Piet Grootenboer (DELTA Netwerk) en wethouder Sjoerd Wannet van de gemeente Zutphen. Foto: DELTA Netwerk

Officiële aftrap aanleg glasvezelnetwerk Zutphen

Economie

Wethouder Wannet zet eerste schop in de grond

ZUTPHEN - Op donderdag 25 augustus jongstleden hebben wethouder Sjoerd Wannet van de gemeente Zutphen en directeur Piet Grootenboer van DELTA Netwerk samen een eerste schop in de grond gezet. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Zutphen gaat hiermee daadwerkelijk van start. 

Wethouder Sjoerd Wannet: “Ik ben blij dat de aanleg gaat beginnen, zodat inwoners en ondernemers in Zutphen binnenkort snel en betrouwbaar internet tot hun beschikking hebben. De afgelopen twee jaar hebben we door het vele thuiswerken ervaren hoe belangrijk dat is. Hier hebben we met z’n allen de komende jaren veel profijt van.”

Directeur DELTA Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente Zutphen. Wederzijds vertrouwen in het verglazen van dit deel van Nederland is van belang geweest binnen het samenwerkingsproces. “Het is nu investeren in het glasvezelnetwerk zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen profiteren. Zowel zakelijk als privé wordt de snelheid en stabiliteit van internet steeds belangrijker. De ontwikkelingen in de maatschappij gaan snel, waarbij het hebben van een goede internetverbinding inmiddels een essentiële behoefte is. Met glasvezel kunnen de inwoners van Zutphen met z’n allen tegelijk gebruik maken van internet, bellen of tv kijken”. 

Graafwerkzaamheden gaan van start
De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer Van Gelder Telecom. Projectleider Gerard Kroes, Van Gelder Telecom: “Wij willen DELTA Netwerk en de gemeente Zutphen hartelijk danken voor het vertrouwen in Van Gelder Telecom dat wij voor Zutphen glasvezel mogen gaan aanleggen. We proberen de overlast tot het minimum te beperken. We starten binnenkort met de graafwerkzaamheden en verwachten eind 2023 klaar te zijn.”

Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Zodra zij gaan schouwen of graven, ontvangen de inwoners een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op deltanetwerk.nl kunnen de inwoners met een abonnement de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken.  

Belangstelling voor glasvezel?
Inwoners die belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting, maar nog geen abonnement willen, kunnen een afspraak maken met de aannemer via 038 44 31 429 of via afspraaktelecom@vangelder.com. Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement, kunnen zich aanmelden via www.deltanetwerk.nl.

DELTA netwerk
DELTA netwerk richt zich op de aanleg van glasvezel in nieuwe gebieden en is onderdeel van DELTA Fiber een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 6000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld