Geert Leerink en Eva Boswinkel. Foto: Astrid Andringa

Geert Leerink en Eva Boswinkel. Foto: Astrid Andringa

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst wijkplatform de Hoven

Algemeen

ZUTPHEN - Op woensdag 24 mei heeft het wijkplatform de Hoven een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Zutphen.

Wethouder wijkgericht werken Eva Boswinkel, tekende namens de gemeente en maakte een vergelijking tussen de fysieke ontwikkeling van de wijk en de ontwikkeling van de relaties tussen de wijk en de gemeente: “Deze manier van samenwerking zorgt echt voor een afspiegeling van wat er in De Hoven leeft. Het lijkt een formeel gebeuren. Maar het benoemen van onze relatie en hoe we samenwerken heeft echt nut. Zowel de buurt als de overheid investeert nu in De Hoven. We zien elkaar als partners, waarbij gelijkwaardigheid een van onze uitgangspunten is. Het heeft lang geduurd, maar De Hoven staat nu vol in de schijnwerpers, kijk maar naar de nieuwe rondweg, De Hoven noord in ontwikkeling, alle inspanningen rondom het buurthuis, en hopelijk de voortzetting van een buurtwinkel. Deze afspraken zijn daar een logisch gevolg van, ik ben er in ieder geval trots op en wens het wijkplatform alle succes!”

Geert Leerink, bestuurslid: “Bij al deze ontwikkelingen is het nodig om de huidige bewoners vanaf het begin te betrekken. Dit doet het wijkplatform door de wijk in te delen in 12 buurten met in elke buurt 1 of meerdere buurtmakers. Buurtmakers zijn de ogen en de oren van de buurt. De buurtmaker spreekt met de bewoners over wat er speelt in de buurt, zoeken samen naar oplossingen voor de ontwikkelingen in de buurt en wijk, organiseren met de bewoners activiteiten welke bij dragen aan de sociale cohesie en leefbaarheid in de buurt en wijk. Zijn de ontwikkelingen niet buurt specifiek maar wijk overkoepelend, worden de buurt bewoners betrokken bij de inbreng van de buurt binnen het wijkplatform. Buurtmakers en wijkplatform zullen gemeente en andere betrokkenen organisatie bij de wijk betrekken bij de vragen van de bewoners met betrekking tot de ontwikkelingen. Als wijkplatform willen we op deze wijze met alle betrokkenen blijven werken aan een leefbare, gezonde en duurzame wijk de Hoven in de Zutphen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld