Gijs Peteroff achter de bar van zijn bijna drie maanden geleden geopende Genietcafé Emerpark:  “We gaan het zeker redden!”. Foto: Eric Klop
Gijs Peteroff achter de bar van zijn bijna drie maanden geleden geopende Genietcafé Emerpark: “We gaan het zeker redden!”. Foto: Eric Klop

Gijs Peteroff ziet kansen voor horeca op Kaardebolterrein

Genietcafé Emerpark is een blijvertje

Door Eric Klop

ZUTPHEN – Een mooie locatie die mogelijkheden biedt. De uitstekend geoutilleerde keuken. Het staat voor Gijs Peteroff, sinds 2015 exploitant van Genietcafé Zutphen op het Oude Bornhof, vast dat Genietcafé Emerpark, gevestigd op het Kaardebolterrein, net als diens zes jaar oudere broer in de stad een succes wordt.

Hij kocht het pand aan de Harenbergweg 1 op 30 juli jongstleden en kon nadat de nodige vergunningen waren afgehandeld een maand later van start. Peteroff beaamt: “Het is een mooie, maar ook moeilijke locatie. Met een qua horecaexploitatie bewogen geschiedenis. Binnen niet al te lange tijd gingen maar liefst drie bedrijven de nieuwe uitspanning op het terrein van het Zutphense duurzaamheidscentrum voor. Gerund door exploitanten die het om hun moverende redenen niet hebben gered.”

De kersverse eigenaar is ervan overtuigd dat het nu wel gaat lukken. “Vooral tijdens het lente-, zomer- en najaarsseizoen kan Genietcafé Emerpark een publiekstrekker van jewelste worden”, verwacht hij. 

“Mensen die dan de vlindertuin of het archeologische openluchtmuseum Erve Eme bezoeken. Passanten ook, die door de directe omgeving een ommetje maken. Om bij ons vervolgens zowel binnen als op het terras van een natje en een droogje kunnen genieten. En feesten en partijen niet te vergeten. Zo kan bijvoorbeeld, omdat het Kaardebolterrein is aangewezen als officiële trouwlocatie, hier bijkans ter plekke het bruiloftsfeest worden gevierd.”

Peteroff richt zich daarnaast op de klandizie die de vorige eigenaar voor en tussen de coronaperikelen door wist op te bouwen. “Die klantenkring zal zeker de weg nog weten te vinden. Evenzeer voor afhalen en bezorgen. Daar is de keuken nog altijd volledig op toegerust. Zodanig zelfs dat die deels ook ons Genietcafé in het Zutphense centrum gaat cateren. Het voorbereiden van een aantal gerechten hier geeft de benodigde werkdrukverlichting daar. Bovendien bieden de twee locatie zo exposure naar elkaar toe.”

Kinderhoek
Het kan de klant niet ontgaan dat de twee Genietcafés dezelfde eigenaar hebben. Zoals blijkt uit de in Emerpark ingerichte kinderhoek. Eerder was er ook zo’n speelplek in de vestiging aan het Oude Bornhof. Nu niet meer.

“Door de maatregelen tijdens de beginfase van corona moesten we er de kinderhoek ontmantelen. Dat bleek ten goede te komen aan rentabiliteit en rust. Het Genietcafé in de stad trekt een ander publiek. Toeristen vooral. Die zitten vaak niet te wachten op het rumoer dat ravottende kinderen teweeg brengen. In onze nieuwe vestiging kent een kinderhoek, inclusief beschikbare luiers, absoluut wél een meerwaarde”, aldus Gijs Peteroff die ooit van een dergelijke voorziening onder de indruk raakte bij een bezoek aan een eetcafé in zijn geboortestad Amersfoort. “Hier in Emerpark verdient het zondermeer een tweede kans, niet in de laatste plaats ook door een samenwerking die wij met de buitenschoolse opvang van Dikkertje Dap zijn aangegaan.”

Genietcafé Emerpark richt zich op jong en oud. Van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 22.00 uur. Aan de hand van een lunch-, diner- en kinderkaart, voor zo’n tachtig procent bestaande uit vegetarische- en vegangerechten. Candy Beat Carpaccio bijvoorbeeld, bereid met een ragfijn geschaafde bietensoort die de kleuren roze en wit kent. Of lasagne met courgette, bospaddestoelen en room. Een rundvleeskroket met oerfriet en een uitsmijter-ham prijken echter eveneens op het per seizoen wisselende menu, dat bovendien een rijke schakering aan pannenkoeken vermeldt. 

Ook buiten het middag- en avondmaal heeft de kaart veel smakelijks te bieden, waaronder koffie en thee van de betere kwaliteit, heerlijke taart, mooie wijnen en een bierassortiment op fles én tap, afkomstig van de Budelse Brouwerij. “Deze betrekkelijk kleinschalige producent opereert al ruim anderhalve eeuw zelfstandig en onafhankelijk”, weet Peteroff. “De brouwer levert ons onder andere een ruim palet aan alcoholvrije bieren, in allerlei soorten en smaken. Dat is echt uniek.”

“We gaan het zeker redden”, herhaalt de 46-jarige exploitant die voordat hij zes jaar geleden aan zijn horeca-avontuur op het Oude Bornhof begon werkzaam was in de ambulancezorg. “Met een geweldig team collega’s, waaronder twee medewerkers die wat meer begeleiding nodig hebben om te kunnen participeren in een beroepsfunctie. Op déze locatie met al zijn mogelijkheden, vooral als straks het groen weer ontluikt en de zon z’n koesterende licht verspreidt. Een fijnere plek om aangenaam te verpozen kan ik mij haast niet voorstellen. !”


www.genietcafe.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden