Als de lopers er oog voor hadden konden ze volop genieten van de prachtige herfstkleuren. Foto: Theo Janssen

Als de lopers er oog voor hadden konden ze volop genieten van de prachtige herfstkleuren. Foto: Theo Janssen

Vordenaar Steven den Besten wint 15,4 km Grote Veldloop

Sport

VORDEN - Het duurde even voor Arie Fleerkate en Wilma Toebes binnen waren. De lopers uit Linschoten kwamen als allerlaatste over de finishlijn van de Grote Veldloop op de Kerkhoflaan. De afstand van 15,4 kilometer hadden zij afgelegd in een tijd van 1.54.45 uur. Arie en Wilma met in hun kielzog de Vordense EHBO-vrijwilliger Bennie Lebbink op zijn fiets die als ‘bezemwagen’ fungeerde, werden door de nog spaarzame aanwezigen op een extra groot applaus getrakteerd.

Door Jan Hendriksen

Arie Fleerkate en Wilma Toebes vertrokken zondag samen met nog 314 andere hardlopers vanaf de startlocatie bij Freewheel Sport en Recreatie aan de Netwerkweg voor de jaarlijkse Grote Veldloop, georganiseerd door atletiekvereniging Hanzesport uit Zutphen. De loop is vernoemd naar het natuurgebied Het Grote Veld tussen Vorden en Lochem. Het aantal van 316 deelnemers stemde wedstrijdleider Jan Rood zeer tevreden. Hij deed dat voor de allerlaatste keer voor Hanzesport. Rood wordt begin volgend jaar opgevolgd door Petra van den Berg die zondag voor het commentaar tijdens de hardloopwedstrijd zorgde.
Het parkoers ging over zandpaden en smalle bospaden en had kenmerken van een trailrun. En als de lopers er nog oog voor hadden konden ze volop genieten van de prachtige herfstkleuren. En dat deden Judith Budde, Lia Elbertsen, Marian Reinders en Wanda Heimensen uit Zutphen als leden van de organiserende AV Hanzessport dan ook volop.

Drie onderdelen
Het programma bestond uit drie onderdelen. Een jeugdloop over twee kilometer en twee veldlopen over 7.7 en 15.4 kilometer. De 7.7 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Connor Kluivers uit Eibergen die lid is van AV Hanzesport in een tijd van 25.11 minuten. Tweede werd Sebastiaan Horslenberg uit Zutphen, eveneens lid van AV Hanzesport (26.40) en derde Olivier van Noort uit Diepenveen en lid van AV Daventria uit Deventer (27.04). Bij de vrouwen ging de winst op de 7.7 kilometer naar Esther Strijker uit Brummen van de Veluwelopers (34.33), tweede werd Wilma Bos uit Zutphen van AV Hanzesport (38.13) en derde Josien ter Beek uit Eefde (39.54).
De afstand over 15.4 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Steven den Besten uit Vorden in een tijd van 59.37 minuten. Tweede werd Simon Schuurman uit Hengelo (G) (1.01.50 uur) en derde Jorik Huizinga uit Doetinchem (1.02.25). Bij de vrouwen won Ieneke Voets uit Elst de 15.4 kilometer (1.09.23), tweede werd Tessa Krops uit Hardenberg (1.10.12) en derde Ellis Stolwijk uit Den Haag (1.11.47). De kidsrun werd gewonnen door Stef Kuipers uit Doetinchem (7.27 minuten), tweede werd Diano Giugie uit Deventer en lid van AV Daventria uit Deventer (7.55) en derde Bente Breukink uit Brummen en lid van AV Hanzesport (8.01).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant