Foto: PR
Foto: PR

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 13

Sinds september 2021 is de nieuwe iPhone 13 in Nederland op de markt. Van alle Apple smartphones is dit natuurlijk het toestel met de nieuwste snufjes. De echte fans zullen dan ook in de rij staan om dit toestel aan te schaffen. Maar als je een tevreden gebruiker bent van je huidige iPhone dan hoef je niet meteen naar de winkel te rennen. Je kunt rustig afwachten tot je abonnement afloopt zodat je met een voordelige deal bij één van de providers dit toestel kunt aanschaffen.

Waarom moet ik de iPhone 13 aanschaffen?

Als echte fan wil je de nieuwste Apple smartphone natuurlijk snel kunnen uitproberen. Apple heeft weer zijn uiterste best gedaan om dit toestel nog beter te maken dan het vorige model. Vooral de concurrentie met Samsung, het andere topmerk, is moordend. Beide bedrijven willen niet voor elkaar onder doen. Het gaat bij de verbeteringen vaak om kleine aanpassingen, maar soms ook om verbeteringen die wel degelijk een grote impact hebben. We leggen de iPhone 12 en de iPhone 13 even naast elkaar voor een snelle vergelijking.

Kleine fysieke verschillen

De iPhone 13 is wat zwaarder en iets dikker dan zijn voorganger de iPhone 12. Het gewicht van de iPhone 13 is 173 gram, de 12 versie is 11 gram lichter. De iPhone 12 heeft een dikte van 7,4 mm, de iPhone 13 is 7,65 mm dik. Deze verschillen zijn te verwaarlozen, maar we willen ze toch even noemen.

Royale opslagcapaciteit

De iPhone 13 is leverbaar met een opslag van 128 GB. Er is ook een versie met 512 GB opslagcapaciteit. De iPhone 12 is nog verkrijgbaar met een opslag van minimaal 64 GB. Aangezien apps steeds meer ruimte nodig hebben en er ook steeds meer apps komen die je wellicht graag wilt gaan gebruiken is een zo groot mogelijke opslagcapaciteit zeker aan te raden.

De iPhone 13 heeft dual sim

Heel handig als je je telefoon privé en zakelijk gebruikt, of als je in het buitenland een goedkopere plaatselijke provider wilt gebruiken: de iPhone 13 kan twee simkaarten herbergen. Je kunt bij het gebruik van je smartphone gemakkelijk switchen tussen de ene en de andere kaart. De SIM kaarten die je gebruikt moeten uiteraard wel het juiste formaat hebben, vaak kan een nieuwe SIM-kaart eenvoudig op maat worden gemaakt.

Een nog snellere processor

Als je je iPhone gebruikt om te gamen of video te streamen dan ben je vast blij te horen dat dit model een nog snellere processor onder de motorkap heeft, namelijk de A15 Bionic processor. Deze is bijna de helft sneller dan de processor die in de iPhone 12 wordt gebruikt. Je kunt daardoor nog meer genieten van de nieuwste games en van supersnelle video.

Minder vaak opladen

Een veelgehoorde klacht bij moderne smartphones is dat de batterij het einde van de dag niet haalt bij gemiddeld gebruik. Dat heeft Apple in zijn oren geknoopt, want de capaciteit van de batterij is flink verhoogd. Had de iPhone 12 een batterij van 2775 mAh, zijn opvolger heeft een batterij met een capaciteit van maar liefst 3095 mAh. Je kunt nu dus ongestoord videobellen of opnames maken met de camera zonder dat je bang hoeft te zijn dan je meerdere keren per dag de batterij moet opladen.

Iedereen wordt een topfotograaf

Lukte het jou vroeger nooit om een scherpe foto te maken? Nu is het bijna niet meer mogelijk om een bewogen plaatje te schieten. Zelfs als je je telefoon niet helemaal stilhoudt zorgen de stabilatoren in de camera’s ervoor dat je alsnog een scherpe opname maakt. De camera’s van de iPhone 13 zijn beter dan ooit tevoren. Dit is en blijft het paradepaardje van Apple.

Komt er een eind aan de doorontwikkeling van smartphones?

Er gaan inmiddels stemmen op die zeggen dat de ontwikkeling van smartphones wel zo ongeveer aan het plafond zit. Op een zeker moment kunnen de camera’s niet beter en de processoren niet sneller. De fabrikanten kunnen zich dan alleen nog onderscheiden door een exclusief design of handige apps die standaard met het besturingssysteem worden meegeleverd. Er blijven natuurlijk ook de komende jaren nieuwe ontwikkelingen komen. Zo heeft Apple nu veel succes met het betalingssysteem Apple Pay waar steeds meer banken zich bij aansluiten. Je hebt dan je bankpas niet meer nodig om in een winkel je aankoop af te rekenen, dat doe je gewoon met je telefoon.

Ga jij ook voor de nieuwe iPhone 13?

Kun jij ook niet wachten om de nieuwste iPhone uit te proberen? Je kunt hem aanschaffen met het abonnement dat bij jou past. Of je nu veel gigabytes of veel belminuten wilt, er is altijd wel een abonnement dat aansluit bij jouw behoefte. Voor een scherp maandtarief kun jij nu ook genieten van de nieuwe iPhone 13.

Dit artikel wordt u aangeboden door Mobiel.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden