<p>Gertie en Gerben in het zonnetje gezet. Foto: Ben Duits</p>

Gertie en Gerben in het zonnetje gezet. Foto: Ben Duits

Gertie en Gerben krijgen eretitels van ZVV de Hoven

ZUTPHEN - Gertie en Gerben Franken zijn op 3 september tijdens de speciale ‘vrienden van de Hoven’-avond benoemd tot resp. Erelid en Lid van Verdienste van ZVV de Hoven. Met dit gebaar spreekt de voetbalvereniging de waardering uit die het heeft voor de onvoorwaardelijke inzet van Gertie en Gerben.

In het bijzijn van familie en vrienden werd Gertie voorgesteld voor het erelidmaatschap. “Hij is al meer dan 68 jaar lid van de vereniging. In al die tijd heeft hij diverse vrijwilligerswerkzaamheden op zich genomen, zoals kasbeheer kantine (sinds 2001), sleutelbeheer en bestuursdiensten bij uitwedstrijden. Daarnaast heeft Gertie zich vanaf 1984 ook ingezet voor de oprichting van het volleybalteam. Ook is Gertie een van de drijvende krachten achter de DIO groep. Als gewaardeerd lid van deze groep vrijwilligers zet hij zich dag in dag uit in om het terrein er tiptop uit te laten zien. Gertie is voor onze club een geschenk uit de hemel. Niets is hem te veel en alles wordt perfect geregeld. Van het kalken van de lijnen tot aan het beheer van de sleutels. De uitspraak ‘als iemand het verdient, dan is het … wel’, is nog nooit zo van toepassing geweest.” Daar was iedereen het over eens. 

Voor Gerben kwam de voordracht als Lid van Verdienste als een complete verrassing. “Ikke?” zei hij vol ongeloof. Gerben was uiteraard wel op de hoogte dat zijn vader werd benoemd. “Jullie hebben mij erin geluisd”, was zijn ludieke reactie. Gerben is  één van de “hondstrouwe” vrijwilligers bij ZVV de Hoven die volgens het bestuur de titel Lid van Verdienste ruimschoots heeft verdiend. “Zo heeft hij zich jaren lang als Bestuurslid Voetbalzaken ingezet om alles in goede banen de leiden. Gerben heeft in het verleden heel wat hete kolen uit het Heufse vuur gehaald. Dat was niet altijd even makkelijk. Geduldig en standvastig is Gerben daarmee omgegaan en hij heeft hiermee een aanzienlijke bijdrage geleverd aan hoe onze vereniging er nu voor staat, een prachtige en bloeiende vereniging waar iedereen met veel plezier voetbalt. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds nauw betrokken. Als wedstrijdsecretaris vervult hij nog altijd een belangrijke rol binnen de vereniging.”

Voorzitter Arno te Linde besloot zijn lovende woorden met: “Wij kunnen Gertie en Gerben niet genoeg bedanken voor hun grote betrokkenheid inzet in al deze jaren en hopen dat ze nog heel lang bij onze vereniging betrokken blijven.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden