De theetuin van Veldwijk aan de Almenseweg 57. Foto: Ton Swagten
De theetuin van Veldwijk aan de Almenseweg 57. Foto: Ton Swagten

De theetuin van Veldwijk geopend

VORDEN - Wandelaars en fietsers zijn sinds kort voor een thee- of koffiepauze welkom in de theetuin op het erf van Liesbeth Tonckens en Ton Swagten aan de Almenseweg 57 te Vorden, in het buurtschap Veldwijk. ‘De theetuin van Veldwijk’ ligt in het prachtige groene gebied tussen kasteel Den Bramel en landgoed ’t Enzerinck, direct langs fiets- en wandelroutes, waaronder het Pieterpad.

Sfeervolle plek met buitenkachel
De kleinschalige theetuin ligt aan de achterzijde van de boerderij onder de karschop met buitenkachel om op te warmen in koudere seizoenen en terras voor als de zon schijnt. Op de kaart staat een eenvoudig (veelal biologisch) aanbod van thee, koffie, sap en natuurlijk zelfgebakken cake en gebak. Daarnaast biedt de rijke natuur rond de boerderij in elk seizoen wel weer verrassende producten voor de kaart. De huisgemaakte limonade van vlierbloemen is een aanrader voor deze zomer.

Genieten op ‘t erf
De intentie van Ton en Liesbeth is om meer ‘reuring’ op ’t erf te genereren. Ze hopen dat dorpsgenoten en buren de theetuin gaan ontdekken op hun route. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten en genieten van de natuur en van wat de tuin biedt. Omdat contact met de bezoekers een deel van het concept is, is er voor gekozen om iedereen aan de uitgiftebalie persoonlijk te helpen.

Openingstijden
De theetuin is (meestal/seizoensgebonden) open op woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Ad hoc is de tuin ook geopend op andere dagen, dat is te zien aan het buitenbord (bordje ‘open’ en vlaggetje). Meer informatie over de theetuin staat op www.detafelvanveldwijk.nl (een ander initiatief vanuit deze locatie).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden