<p>Edwin Versluis voor de door hem overgenomen Coop aan de Weg naar Laren in Zutphen. Foto: Cheleste Versluis</p>

Edwin Versluis voor de door hem overgenomen Coop aan de Weg naar Laren in Zutphen. Foto: Cheleste Versluis

Coop in Zutphen in handen van Eefdes echtpaar Versluis

ZUTPHEN - De Coop aan de Weg naar Laren in Zutphen is overgenomen door Edwin en Angela Versluis. Het Eefdese ondernemersechtpaar was al eigenaar van de Coop in Eefde en Voorst. Over de doelstelling met de Zutphense supermarkt is Edwin duidelijk: “Uiteindelijk willen we de beste winkel van Zutphen worden.”

Door Rudi Hofman

De ambitie om het Coop-filiaal in Zutphen aan zijn bedrijf toe te voegen, had Versluis al jaren. Dat het uiteindelijk, na een intensief onderhandelingsproces met het moederconcern gelukt is, stemt hem zeer tevreden. “Deze supermarkt ligt heel dicht bij Eefde. Dat biedt diverse voordelen. Niet alleen op logistiek gebied. We kunnen bijvoorbeeld ook op reclamegebied mooi dingen samen oppakken en flexibeler richting onze klanten opereren. In een straal van tien kilometer hebben we nu drie prachtige Coopwinkels en een superteam van in totaal 165 medewerkers.” Over zijn Zutphense personeel zegt Edwin: “Een heel leuke club mensen met veel kwaliteit en hart voor de zaak.”

Vaste klanten in Zutphen is het ongetwijfeld opgevallen dat hun Coop sinds kort een eigen bloemen- en plantenafdeling heeft. Ingericht door Mark Kalberg, die dat eerder deed in Voorst en Eefde. “De eerste twee weken in Zutphen zijn voor de bloemenhoek al heel succesvol”, zegt Edwin.

Opfrisbeurt
In het vierde kwartaal van dit jaar of begin 2022 krijgt de winkel een stevige opfrisbeurt. Dan komen er nieuwe brood-, vlees-, groente- en versafdelingen en wordt ook de zelfscanmogelijkheid ingevoerd. Klanten kunnen op termijn ook proeverijen en de invoering van een breed scala aan ambachtelijke producten verwachten.

Daarnaast gaat Edwin de mogelijkheden bekijken het pand te verduurzamen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij hem hoog in het vaandel en duurzaamheid is hierin een belangrijk onderdeel.

Met de overname van de Coop aan de Weg naar Laren denkt Versluis zijn bedrijf en interne organisatie te kunnen versterken. “Hierdoor kunnen we voor onszelf en onze mensen weer nieuwe doorgroeimogelijkheden creëren. We willen niet alleen goed zijn voor de buurt en de klanten maar ook voor ons personeel. Wij streven ernaar mensen zolang mogelijk aan ons bedrijf te binden en ze de kans te geven om zich te ontwikkelen.”

De groeiambitie van de supermarktondernemer is nog niet gestild. Als zich de komende jaren een mogelijkheid voordoet nog een winkel in te lijven, gaat Edwin daar serieus naar kijken. Of hij daadwerkelijk toehapt, hangt volgens hem af van het type winkel en ‘of die in het plaatje past’.

In de toenmalige C1000 in Eefde begon in 2002 het supermarktavontuur voor Edwin en Angela Versluis, in 2014 transformeerde de winkel tot een Coop. Twee jaar later nam het echtpaar de Coop in Voorst over en eind 2018 opende midden in het dorp de gloednieuwe Coop, Sinds enkele weken is ook de Zutphense Coop in bezit van het echtpaar Versluis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden