<p>De supermarkten in Zutphen en Warnsveld die meedoen aan het Collectief Winkelverbod zijn te herkennen aan de sticker bij de ingang. Foto: PR</p>

De supermarkten in Zutphen en Warnsveld die meedoen aan het Collectief Winkelverbod zijn te herkennen aan de sticker bij de ingang. Foto: PR

AH Warnsveld start met collectief winkelverbod bij diefstal

WARNSVELD - Winkeldieven die betrapt worden bij de Albert Heijn op de Dreiumme in Warnsveld lopen vanaf deze week het risico op een collectief winkelverbod. Afgelopen vrijdagmiddag werd door wethouder Annelies de Jonge het startschot gegeven voor de invoering van deze maatregel, door het plakken van een sticker bij de ingang. Bij een collectief winkelverbod wordt een winkeldief, die binnen een jaar nog een keer een winkeldiefstal bij een aangesloten deelnemer pleegt, de toegang geweigerd tot alle aangesloten winkels.

"Het is belangrijk dat klanten prettig en veilig kunnen winkelen. Het opleggen van een winkelverbod is een zeer effectieve maatregel om overlastgevers aan te pakken", aldus supermarktmanager Mark Bakker.

Initiatiefnemer voor de invoering van het collectief winkelverbod is de gemeente Zutphen. De supermarkten werken samen met de gemeente en politie om zo de aangifte en het winkelverbod in goede banen te leiden. Het Collectief Winkelverbod zorgt voor een afname van criminaliteit en overlast en zorgt daarnaast voor het preventief tegengaan van mogelijke winkeldiefstal en overlast gevende situaties.

Deelnemers herkennen
Supermarkten in Warnsveld die meedoen aan het Collectief Winkelverbod zijn te herkennen aan de sticker bij de ingang. Bij een collectief winkelverbod, heeft de winkeldief één of twee jaar lang geen toegang tot de deelnemende supermarkten, naar gelang de zwaarte van het vergrijp. Als iemand met een verbod toch de winkel in gaat, is dit een strafbaar feit, namelijk huisvredebreuk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden