<p>Met een bezoek aan de website vrijwilligersvacturebankzutphen.nl heeft Annemieke Vermeulen de offici&euml;le lancering bekrachtigd. Foto: Petra van Vliet</p>

Met een bezoek aan de website vrijwilligersvacturebankzutphen.nl heeft Annemieke Vermeulen de officiële lancering bekrachtigd. Foto: Petra van Vliet

Officiële lancering vrijwilligersvacaturebank

ZUTPHEN – Met een bezoek aan de website vrijwilligersvacturebankzutphen.nl heeft Annemieke Vermeulen op een coronaveilige manier de officiële lancering bekrachtigd. Op grond van een positieve respons van meerdere vrijwilligersorganisaties heeft Gilde Zutphen besloten een vacaturebank voor vrijwilligers op te zetten, zie www.vrijwilligersvacaturebankzutphen.nl. Deze is vanaf heden kosteloos te gebruiken voor vrijwilligers, instellingen en organisaties.

Stichting Gilde Zutphen is een unieke vrijwilligersorganisatie waar vakmensen belangeloos hun kennis en (levens)ervaring delen met anderen, en zich inzetten voor een leefbare stad en het welzijn van hun stad- en streekgenoten. Een vacaturebank voor vrijwilligers past bij de doelstelling van het Gilde.

Annemieke Vermeulen vertelt: “De behoefte om vrijwilligerswerk te doen is er en ook organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Een centrale plek waar deze beide partijen elkaar makkelijk kunnen vinden, is een belangrijke factor in het slagen van vrijwilligerswerk in onze stad.” Omdat het Gilde iedereen in gemeente Zutphen en omgeving de mogelijkheid wil bieden vrijwilligerswerk te doen of te vragen, hebben zij gekeken naar mogelijkheden binnen hun eigen organisatie.

Op de website kan elke instelling, stichting, vereniging of organisatie in Zutphen of directe omgeving, die vacatures heeft voor vrijwilligers, een advertentie plaatsen. Belangrijke organisatiebeslissingen voor het Gilde waren: zelfredzaamheid, minimale ondersteuning en beheer nodig, kosteloos aangeboden en voor iedereen beschikbaar. Daarom is er gekozen voor een structuur, waardoor er minimaal medewerkers nodig zijn voor beheer van de vrijwilligersvacaturebank. De vacatures worden geplaatst voor maximaal 60 dagen. Organisaties kunnen hun vacature zelf beheren via het dashboard en indien nodig, na 60 dagen dupliceren. Vacatures voor betaalde krachten worden geweigerd. Vrijwilligers die aan de slag willen, kunnen hier vrijelijk neuzen en vervolgens direct per e-mail reageren als er een vacature bij staat die hen aanspreekt.

De website wordt ook vermeld op de gemeentepagina https://zutphen.nl/vrijwilligerswerk/vrijwilligerswerk_doen. Iedereen die geïnteresseerd is kan aan de slag op www.vrijwilligersvacaturebankzutphen.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden