<p>De oorlogsramp in Warnsveld werd&nbsp;</p>

De oorlogsramp in Warnsveld werd 

Herdenking oorlogsramp in dorp Warnsveld

WARNSVELD - Leerlingen adoptieschool Adriaan van den Ende herdachten afgelopen donderdagmiddag bij het V1 Monument in het dorp Warnsveld de oorlogsramp van 28 maart 1945.

Het afgelopen jaar kon de herdenking vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Dit jaar stonden de leerlingen in aanwezigheid van loco-burgemeester Laura Werger en Ineke Hissink namens Comité Herdenkingen Warnsveld ter plekke stil bij de gebeurtenis van destijds en het belang van Vrede en Vrijheid.
Bij de ramp aan het einde van de oorlog werden 22 huizen volledig verwoest en vielen naast 11 dodelijke slachtoffers, vele gewonden.
Nadat bloemen waren gelegd en door de leerlingen Madelon en Bernd passende gedichten waren voorgelezen, ontvingen alle leerlingen uit handen van loco-burgemeester Laura Werger het magazine 75 (+1) jaar Vrijheid, met verhalen over oorlog en bevrijding in Zutphen, Warnsveld en de Hoven. Het magazine is vorig jaar in het kader van 75 jaar vrijheid gepubliceerd. Helaas konden door de coronamaatregelen de magazines niet eerder uitgereikt worden. Het magazine heet nu ‘75 + 1 jaar Vrijheid’. Alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Zutphen zullen dit magazine ontvangen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden