<p>Bij de Valentijns-Drive-Through van het Eligant konden de leerlingen een verrassing voor het hele gezin ophalen. Foto: PR</p>

Bij de Valentijns-Drive-Through van het Eligant konden de leerlingen een verrassing voor het hele gezin ophalen. Foto: PR

Eligant Lyceum houdt de contacten warm

Leerlingen, ouders en team werken samen aan positiviteit en energie

ZUTPHEN - Het is veel in het nieuws, ongelukkige jongeren, alleen op hun kamer, sociale contacten tot een minimum beperkt, iedere dag weer veel schermtijd, want school gaat door, op afstand. Het Eligant Lyceum in Zutphen doet er van alles aan om iedere leerling te zien. De school wil graag dat leerlingen, ouders en team samen denken in mogelijkheden en proberen de positiviteit en energie vast te houden. Alleen samen gaat dat lukken.

Op het Eligant heeft iedere leerling een coach. De coaches hebben hun leerlingen in beeld. Tijdens het normale schoolleven zien leerlingen hun coach bij de dagstart met de klas en iedere drie weken individueel. Dat is nu in coronatijd opgeschaald naar wekelijks een individueel moment.
"Relatie voor prestatie", zegt Arnold van Gessel, rector van het Eligant. "Het is één van onze drie speerpunten, altijd van belang en nu extra." Natuurlijk draait het onderwijs op de Zutphense school door. ‘Daarbij staat het welbevinden van leerlingen voorop. Het belangrijkst is dat het goed met hen gaat. Als dat zo is, kunnen ze verder werken aan hun basis. Dat is waar we ons op richten. De coach speelt daarin een belangrijke rol en bekijkt samen met de leerling waar hij verder kan of meer uitdaging nodig heeft. Waar nodig passen we een programma aan en bieden we maatwerk", aldus de rector.

Challenges
Vorige week tijdens de winter roosterde de school één dag de online lessen uit. "Een spontane actie door mijn team", vertelt Van Gessel. "Leerlingen gingen aan de slag met zeventien challenges, van iedere klas eentje. Het doel, met rode wangen ‘s avonds aan de keukentafel, werd ruimschoots gehaald. We merken dat niet alleen de leerlingen er blij van worden. Ook ouders en de collega’s genieten van deze momenten."
Deze week kwamen leerlingen naar school voor een Valentijns-drive-through. Een coronaproof moment om een verrassing voor het hele gezin op te halen. "Samen met Driekant Zutphen maakten we een ‘hart onder de riem’. Een hartverwarmend moment waarmee iedereen de voorjaarsvakantie in gaat. In de hoop dat we na de vakantie de school weer opnieuw mogen opstarten. Want we doen ons best met online onderwijs, maar gewoon weer naar school, dat is wat we allemaal willen."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden