Diefstal in supermarkten Zutphen wordt moeilijker gemaakt
<p>Wethouder de Jonge geeft het startschot voor de invoering van het collectief winkelverbod door het plakken van een sticker bij Albert Heijn XL Zutphen. Rechts Jos Slutter, manager Albert Heijn XL en links Martijn Wildeboer van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Foto: PR</p>

Wethouder de Jonge geeft het startschot voor de invoering van het collectief winkelverbod door het plakken van een sticker bij Albert Heijn XL Zutphen. Rechts Jos Slutter, manager Albert Heijn XL en links Martijn Wildeboer van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Foto: PR

Diefstal in supermarkten Zutphen wordt moeilijker gemaakt

ZUTPHEN - Winkeldieven die betrapt worden bij Albert Heijn XL op de Polsbroek lopen vanaf deze week het risico op een collectief winkelverbod. Vrijdagmiddag 22 januari werd het startschot gegeven voor de invoering van deze maatregel.

Bij een collectief winkelverbod wordt een winkeldief, die binnen een jaar nog een keer een winkeldiefstal bij een aangesloten deelnemer pleegt, de toegang geweigerd tot alle aangesloten winkels. Het Collectief Winkelverbod zorgt voor een afname van criminaliteit en overlast en zorgt daarnaast voor het preventief tegengaan van mogelijke winkeldiefstal en overlast gevende situaties.

Albert Heijn XL is de eerste supermarkt in Zutphen waar het collectief winkelverbod in werking treedt. In de volgende fase zullen ook andere supermarkten in Zutphen en Warnsveld zich hierbij kunnen aansluiten. Winkeldieven en overlastgevers die dan bij één van de aangesloten supermarkten meerdere keren crimineel gedrag vertonen en/of overlast geven, zijn door het Collectief Winkelverbod bij géén van deze supermarkten meer welkom.

Initiatiefnemer voor de invoering van het collectief winkelverbod is de gemeente Zutphen. De supermarkten werken samen met de gemeente en politie om zo de aangifte en het winkelverbod in goede banen te leiden.

Wethouder Annelies de Jonge: “Het is belangrijk dat klanten prettig en veilig kunnen winkelen. Het winkelverbod draagt voor de gemeente ook bij aan een veilige werkomgeving voor de winkelier en medewerkers. Samen maken we Zutphen en Warnsveld veilig!“

Hoe herken je de deelnemers?
De supermarkten in Zutphen en Warnsveld die meedoen aan het Collectief Winkelverbod zijn te herkennen aan de sticker bij de ingang. Bij een collectief winkelverbod, heeft de winkeldief één of twee jaar lang geen toegang tot de deelnemende supermarkten, naar gelang de zwaarte van het vergrijp. Als iemand met een verbod toch de winkel in gaat, is dit een strafbaar feit, namelijk huisvredebreuk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden