Afkickkliniek Portugal

Op zoek naar informatie over afkicken in Portugal? In dit artikel geven wij jou de belangrijkste info over dit onderwerp. 

Portugal is de thuisbasis van vele honderden succesvolle afkickklinieken, die een scala aan verslavingszorg beslaan om personen met een verslaving, te helpen met een speciale behandeling. Via een afkickkliniek in Nederland kun je terechtkomen bij afkickklinieken in het buitenland, waaronder in een afkickkliniek in Portugal. Afkickkliniekwijzer geeft hier meer informatie over.

In dit artikel vertellen we je waarom je naar een afkickkliniek in Portugal zou kunnen gaan, wat de voordelen hiervan zijn en hoe het ongeveer in zijn werking gaat.

Wanneer moet je naar een afkickkliniek in Portugal gaan?

Drugsmisbruik en een andere verslaving zijn verantwoordelijk voor honderdduizenden sterfgevallen wereldwijd, maar als het om verslaving gaat, kan het erg moeilijk zijn om toe te geven dat er een probleem is.

Als algemene richtlijn als middelenmisbruik en verslavend gedrag een negatief effect hebben op enig aspect van jouw leven, is het tijd om een periode van revalidatie en afkicken te overwegen. Als je je afvraagt of je misschien hulp nodig hebt bij het herstellen van je leven, dan is de kans groot dat je dat doet, vooral als je je zorgen maakt over alcohol of drugs.

Wanneer je naar een afkickkliniek in Portugal gaat, word je geholpen met allerlei verschillende verslaving zorg. Bijgevolg leren patiënten hoe ze kunnen omgaan met de dagelijkse uitdagingen van hun probleem in hun omgeving. Ter illustratie houden ze zich bezig met:

- Individuele en groepstherapieën.

- Beroepsactiviteiten en vrijetijdsbeheer.

- Sport, cultuur en welzijn.

- Educatieve en beroepsgerichte workshops om hun toekomstige project van leven en re-integratie te versterken.

- En na verloop van tijd motiverende en terugval preventietherapieën.

Voordelen afkickkliniek Portugal

Geen wachtlijsten voor opname

Voor een behandeling in een verslavingskliniek in Portugal bestaan nauwelijks wachtlijsten. Na je intakegesprek kun je je meestal zeer snel aanmelden voor je behandeling.

Engelse en Nederlandse taal in het buitenland

Je hoeft geen Portugees te kunnen spreken in de verslavingskliniek. Vanwege de diverse nationaliteiten zal de voertaal Engels zijn in de afkickkliniek in Portugal. Ook is de kans groot dat er Nederlandse specialisten zijn die je tijdens jouw behandeling helpen met afkicken. 

Afgezonderd en rustig afkicken

Excursies zijn vaak ook onderdeel van het behandelplan in een verslavingskliniek in Portugal. Wat dat betreft zit je in Portugal zeker goed dankzij het mediterrane klimaat en de vele historische gebouwen en ruige omgeving. De verslavingsklinieken in Portugal zelf liggen meestal behoorlijk afgelegen, zodat je optimaal in alle rust en privacy kunt herstellen en afkicken. De mooie omgeving ver van thuis geeft vaak een goed gevoel tijdens een traject in het buitenland. 

Toelatingsproces voor een verslavingskliniek in Portugal

Er zijn veel verschillende wegen naar revalidatie van een verslaving in Portugal en we zijn van mening dat rechtstreeks contact opnemen met revalidatiecentra en behandelcentra de beste manier is voor lage kosten en een snelle opname.

Je kunt worden doorverwezen door jouw medisch specialist of interventiedeskundige, maar je moet wel controleren of de desbetreffende kliniek is aangesloten bij jouw zorgverzekeraar. De behandeling wordt meestal volledig vergoed, maar je moet vaak zelf het vervoer naar Portugal betalen. Gelukkig zijn de vliegtickets naar Portugal tegenwoordig erg betaalbaar.

Dit artikel wordt u aangeboden door afkickkliniekwijzer.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden