De betrokkenen op het nieuwe terras in de tuin van het Elisabeth bij de Berkelruïne. Foto: PR
De betrokkenen op het nieuwe terras in de tuin van het Elisabeth bij de Berkelruïne. Foto: PR

Stichting Lokaal opent tweede ontmoetingsplek in Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Stichting Lokaal opent op 17 augustus een tweede ontmoetingsplek in Zutphen. Na wijkcentrum Waterkracht in het Waterkwartier volgt nu een plek in St. Elisabeth. Het woongebouw van woningcorporatie Ons Huis aan de Geweldigershoek, nabij de Berkelruïne in het centrum van Zutphen. Verbinden en ontmoeten in het gebouw waar je woont, biedt een plus op het woongenot voor de huurders van St. Elisabeth. Ons Huis is dan ook blij dat zij in Stichting Lokaal een partner heeft gevonden die hieraan invulling gaat geven. Vrijdag 10 juli tekenden de partijen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Het woongebouw biedt veel mogelijkheden voor ontmoeting en activiteit. Naast de ontmoetingsruimte met prachtig uitzicht op de tuin, kunnen ook de Kapel en de twee Torenkamers gebruikt en gehuurd worden om activiteiten te organiseren. De ontmoetingsruimte in St. Elisabeth is vanaf 17 augustus op maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Zowel de bewoners van het wooncomplex als andere wijkbewoners of bezoekers kunnen er terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee met zelf gebakken koek of taart of een lekkere lunch. Gewoon binnen lopen voor een praatje mag ook.

Samen met (wijk)bewoners
Samen met (wijk)bewoners organiseert Stichting Lokaal er activiteiten als breicafé, spelletjescafé, puzzel uur en zang- en muziekactiviteiten. Zelf een idee? Kom dan vooral langs om te bespreken. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan in het Elisabeth? Loop dan straks een keertje binnen of laat het vast weten via post@stichtinglokaal.nl.

Ruimte huren
De Torenkamers en de Kapel zijn vanaf 17 augustus beschikbaar om te huren voor activiteiten, bijeenkomsten, workshops en vergaderingen. Ook de grote ontmoetingsruimte is buiten de genoemde openingstijden beschikbaar voor verhuur. In overleg is er veel mogelijk om de bijeenkomst of activiteit te omlijsten met iets lekkers bij de koffie, een lunch of een (fris)drankje en hapje. Interesse in de mogelijkheden? Neem dan contact op via post@stichtinglokaal.nl.

St. Elisabeth. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant