Afbeelding

Bekende voice-overs krijgen Nederlands platform

Algemeen

Het snel groeiende audiobedrijf VoiceCowboys heeft vandaag haar nieuwe voice-over platform gepresenteerd. Hierop kan in slechts enkele stappen een Engelse, Vlaamse of Nederlandse stemacteur worden gevonden en geboekt. De scale-up onderscheidt zich van de bekende (Engelse) freelance platforms door zich volledig te specialiseren in voice-overs.

Door de specialisatie in bekende Nederlandse voiceovers kunnen opdrachtgevers altijd en direct online professionele support verwachten op VoiceCowboys.nl Bijvoorbeeld voor over welke voiceover stem het beste past, maar ook voor het produceren van een complete radiospot kan met online op het platform terecht. Tevens hanteert men de in e-commerce heel gebruikelijke ‘niet goed, geld terug-garantie’.

De mensen achter VoiceCowboys hebben de afgelopen tijd veel geëxperimenteerd op het gebied van gebruiksgemak, voor zowel producenten als de professionele voice-overs zelf. Zo zijn er profielpagina’s voor voice-overs toegevoegd, waar bijvoorbeeld direct verschillende tone of voices kunnen worden beluisterd. Ook kan op een profielpagina direct een boeking kan worden geplaatst voor de stem.

Het oude platform was inmiddels alweer 5 jaar in de lucht. Oprichter Dave Leusink: “Het was lastig afscheid nemen van ons eerste platform, gezien de uitstekende conversie. Daarom is er eerst heel veel getest. Nederlandse voice-overs boeken is natuurlijk echt zo’n niche waarbij je heel veel uiteenlopende verzoeken krijgt om functionaliteiten. Met ons nieuwe platform denken we de optimale mix te hebben van gebruiksgemak en functionaliteit.”

Stemmenbureau VoiceCowboys zegt ook zeer veel tijd te besteden aan kwaliteitsbewaking. Zo worden enkel nieuwe talenten toegevoegd die een tone of voice vertegenwoordigen die nog niet in het voice-over bestand aanwezig is. Op deze wijze hoeven stemzoekers niet eerst een bestand van duizenden stemmen door te ploegen, maar kan snel een passende stem worden gevonden.

De laatste tijd zijn er overigens veel professionele stemacteurs bijgekomen in Nederland. Steeds meer bedrijven laten een online reclamefilm maken, maar ook product- en instructievideo’s worden erg veel geproduceerd. De voice-over voor zo’n productie moet dan snel en tegen lage tarieven worden geregeld, en daar speelt een digitaal platform zoals die van VoiceCowboys precies op in.

Dit artikel wordt u aangeboden door Nederlandse VoiceCowboys. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld