Senna Tamminga. Foto: PR
Senna Tamminga. Foto: PR (Foto: )

Film over Zutphense kunstenaars

ZUTPHEN - Van elf Zutphense kunstenaars die meedoen aan het Landelijk Atelierweekend is een uniek filmportret gemaakt. Het is samengesteld door Senna Tamminga en is tijdens dit kunstweekend, op zaterdag 16 en zondag 17 november, te zien in Dat Bolwerck in Zutphen (Zaadmarkt 112).

Senna Tamminga, net afgestudeerd aan de opleiding Creative Media & Game Technologies in Enschede, maakte van elk van de kunstenaars een filmportret van een minuut of twee. Samengevoegd tot een film geven deze portretten een uniek beeld van de deelnemende kunstenaars. Senna mocht een kijkje nemen achter de schermen en legde in hun ateliers inspirerende verhalen vast over de kunstenaars, hun inspiratiebron, het werkproces en de technieken die ze hanteren. Elk atelier is anders: in het één zijn grote schilderijen te vinden, een ander staat vol met voorwerpen die als inspiratie gebruikt worden of verwerkt worden in een kunstwerk en in weer een ander wordt er gewerkt met textiel of keramiek.
Het idee ontstond tijdens een gesprek aan de keukentafel tussen Senna en Miriam Verbeek (Senna's moeder en tevens beeldend kunstenaar). Zij spraken over de mogelijkheden om als beginnende videograaf aan de slag te gaan. Omdat Miriam bezig was met de voorbereidingen voor het Landelijk Atelierweekend kwam al snel het idee op om een film te maken over de kunstenaars die meedoen met deze kunstroute. In overleg met de Kunst Connectie Zutphen (KCZ) werd een oproep per mail rondgestuurd en al snel stroomden de aanmeldingen binnen zodat Senna meteen aan de slag kon. En haar project was op tijd klaar voor het Atelierweekend.

www.sennatamminga.nl

Meer berichten