De overhandiging van de donatie. Foto: PR
De overhandiging van de donatie. Foto: PR (Foto: )

'Kunst en meer' ontvangt donatie

ZUTPHEN - Afgelopen donderdagavond heerste er in de Odd Fellowloge in Zutphen een feestelijke sfeer: Fuat Agacik doneerde namens de Graafschaploge 600 euro aan mevrouw Ludwien Zweris van de Stichting 'Kunst en meer'. Deze Stichting zorgt ervoor dat mensen met weinig geld toch kunnen genieten van kunst.

Mevrouw Zweris: 'Genieten van kunst vind ik haast een basisbehoefte. Zelf creatief bezig zijn, geeft velen voldoening. Daarom zorgen zes vrijwilligers van de Stichting ervoor dat mensen met een smalle beurs naar kunst kunnen kijken, rondgeleid worden door een gids en deel kunnen nemen aan creatieve workshops. De Stichting werft deelnemers via het 'Sociale domein Zutphen' en door samenwerking met de Voedselbank Zutphen. Kijken naar kunst is een middel om met elkaar in contact te komen en onbemiddelden uit het isolement te halen. Na de rondleiding kunnen de deelnemers onder het genot van een glaasje over hun ervaringen napraten. Zo hebben we pas geleden een reisje naar het Openluchtmuseum in Arnhem gemaakt met De Groene Bus."

De samenkomst werd vervolgd met een open zitting met gasten. Daarvoor nodigde de loge mevrouw Zweris uit daaraan deel te nemen. De Graafschaploge wil de stichting graag financieel ondersteunen, omdat de donatie aan de stichting past in haar doelstelling 'werken aan een betere wereld'. Voor informatie over de Graafschaploge kan terecht op de website.


graafschaploge.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden