Matthijs Broersma. Foto: PR
Matthijs Broersma. Foto: PR (Foto: )

Meestercellist Matthijs Broersma komt naar Zutphen

ZUTPHEN - Op zondag 17 november komt meestercellist Matthijs Broersma naar Zutphen. Hij speelt om 14.30 uur in de Hanzehof het tweede colloconcert van Dimitri Kabalevsky en wordt daarbij begeleid door het Oost Gelders Symfonie Orkest.

Matthijs Broersma begon al op vierjarige leeftijd met cellospelen. Als solist en als kamermusicus betrad hij reeds vele internationale podia zoals het Concertgebouw en de Wigmore Hall. Matthijs Broersma is cellist van het Gémeaux Quartett, een toonaangevend Zwitsers strijkkwartet, bekroond met diverse internationale prijzen. Als docent is hij verbonden aan de Yehudi Menuhin School. Daarnaast is hij kamermuziekcoach en artistiek leider van de Maiastra Chamber Music Courses.

Het OGSO, dat sinds 1970 onderdeel is van Muziekschool Oost-Gelderland, is een zeer ambitieus orkest, dat bestaat uit (aankomende) conservatoriumstudenten, beroepsmusici en gevorderde amateurs van alle leeftijden. Sinds 1998 staat het orkest onder de inspirerende leiding van dirigent Alexander Geluk. Naast het tweede celloconcert van Kabalevsky speelt het orkest op deze avond ook de ouverture uit de opera 'Een leven voor de Tsaar' van Michael Glinka en de Eerste Symfonie van Nicolai Rimskij-Korsakow. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of aan de zaal.


www.ogso.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten