Krishan op de rand van de pool. Foto: Henk Derksen
Krishan op de rand van de pool. Foto: Henk Derksen

Skatebaan onbruikbaar door graffiti

ZUTPHEN - Onbekenden hebben vorige week verf gespoten op de skatebaan van skateboardpark Canyon aan de Canadasingel in het Zutphense Leesten. De gemeente heeft de bekladde baan gesloten. Het is nog niet bekend wanneer de baan weer opengaat.

Door Alize Hillebrink

Skaters benaderden vorige week de gemeente over de graffiti op de skatebaan. Zij meldden dat de verf voor gevaarlijke situaties zorgt in het pooldeel van de baan. De aangebrachte verf maakt het voor skaters moeilijk de diepte goed in te schatten. Ook glijden zij weg of vallen door de gladheid van de verf.

Skaters Krishan (15) en Vasil (14) blijven uit de buurt van de poolbaan. "Door de gladheid vinden we het te gevaarlijk." Op zomerse dagen wordt de skatebaan druk bezocht. "Soms zijn er wel vijftig mensen op de baan," vertelt Krishan. "Niet alleen skateboarders, maar ook steppers, BMX-ers en af en toe inliners.

De gemeente heeft borden geplaatst om gebruikers te waarschuwen. Een deskundige beoordeelt nu of en hoe de skatebaan weer schoongemaakt kan worden. "Op dit moment is nog niet bekend welke maatregelen nodig zijn om de baan weer veilig te maken en wanneer de baan weer open gaat," zegt een woordvoerder van de gemeente in een reactie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten