Melanie Meijer leefstijlarts en wethouder Zorg en Welzijn Mathijs Broeke. Foto: Geert Linssen
Melanie Meijer leefstijlarts en wethouder Zorg en Welzijn Mathijs Broeke. Foto: Geert Linssen

Opening leefstijlkliniek met missie: Gezonder zonder medicatie

Algemeen

ZUTPHEN - Op donderdagavond 10 oktober was het zover: de officiële opening van Dokter BLOEM® Leefstijlkliniek. Wethouder Zorg en Welzijn Mathijs ten Broeke 'knipte' de kliniek open.

Aan de Piet Heinstraat 11a, is sinds kort een nieuw Zutphens initiatief verrezen: de Leefstijlkliniek. In de ruime hal heette het nieuwe team alle bezoekers welkom, met biologische suikervrije hapjes en een loting met mooie gezonde prijzen.

Initiatiefneemster is consultatief huisarts Melanie Meijer, samen met Nelleke Dillema, Mathias Fluit, Ingrid van der Linden en Karin Hermelink hebben zij alles in huis om mensen van hun klachten af te helpen door veranderingen aan te brengen in hun leefstijl. Denk daarbij aan veranderingen in het eetpatroon, veranderingen in gewoonten van bewegen of het samen zoeken naar de juiste manier van inspanning en ontspanning.

Tijdens de opening werden de ruimtes van de kliniek getoond. Er is een keuken waar kookworkshops gegeven worden, er zijn kamers waar individuele gesprekken gevoerd kunnen worden met de arts, de diëtist, de psycholoog of de bewegingscoach. Het geheel toont licht en vriendelijk.

Dit team heeft een missie: Gezonder zonder medicatie.

Tijdens het tweede deel van de avond stelde het team zich uitgebreid voor en luisterden de bezoekers naar een lezing over gezond gedrag.

Melanie vertelt: "Steeds meer mensen lijden aan klachten zoals: overgewicht, prikkelbare darm, pijnklachten, moeheid, slapeloosheid, suikerziekte en hoge bloeddruk. Dat komt omdat door de jaren heen het aanbod aan 'slecht' voedsel in de winkelketens schrikbarend toegenomen is. Tegelijkertijd vragen onze bezigheden minder beweging. Daardoor worden we ziek en nemen we steeds meer medicatie als oplossing. Dat moet ook anders kunnen, maar hoe? Met de oprichting van de Leefstijlkliniek hopen we mensen te leren dat gezond koken niet moeilijk en niet duur hoeft te zijn, dat genoeg bewegen voor iedereen haalbaar is, mits het logisch in een dagpatroon wordt ingepast en hoe er stappen genomen kunnen worden om uit een sociaal isolement te komen."

Met de komst van de Leefstijlkliniek heeft Zutphen er een gezond adres bij. Zie voor het volledige aanbod de website: www.dokterbloem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld