De derde generatie, Frank & Anita en Henk & Angelien Bosman leidt nu het bedrijf. Foto: PR
De derde generatie, Frank & Anita en Henk & Angelien Bosman leidt nu het bedrijf. Foto: PR

Transportbedrijf Bosman 90 jaar

GAANDEREN - Dit jaar, precies 90 jaar geleden, richtte Herman Bosman in 1929 de transportfirma H. Bosman te Gaanderen op. In de jaren 30 vervoerde Bosman vooral vee en agrarische producten in de Achterhoek. Dit hield in dat er langs de verschillende boeren werd gereden om het vee op te halen voor de markt om vervolgens naar de nieuwe eigenaren te brengen.

Na de Tweede Wereldoorlog, in de tijd van de wederopbouw, werden de activiteiten en het wagenpark verder uitgebreid. Ook veranderde het familiebedrijf, aangezien Herman Bosman plotseling kwam te overlijden en daardoor zijn zoons Wim en Johan Bosman het bedrijf overnamen. Het wagenpark bestond uit verschillende vrachtwagens, maar in de jaren 60 en 70 was vooral het merk DAF populair. Daarnaast breidde Bosman zich ook uit en werden er ook bouwmaterialen, stukgoed en rondhout vervoerd.

Bosman specialiseerde zich door middel van de aanschaf van zware kranen en mobiele heftrucks, wat zorgde voor veel verschillende en tevreden opdrachtgevers. Velen daarvan werken vandaag de dag nog steeds met Bosman samen!

In de jaren tachtig kwam de derde generatie, Frank en Anita & Henri en Angelien Bosman in het bedrijf. Al snel werd er definitief afscheid genomen van het veetransport waardoor Bosman zich volledig kon richten op het bedrijfsvervoer en gespecialiseerd transport.
Doordat de transportactiviteiten en opdrachtgevers bleven groeien, bleef Bosman zoeken naar uitbreiding. Dit resulteerde in 2005 tot de overname van Transportbedrijf Hollink B.V. uit Haaksbergen. Kort daarna, in 2006 , werden de transportactiviteiten van Van Dam Verhuizingen & Transport uit Terborg overgenomen.

Inmiddels is Bosman uitgegroeid tot een toonaangevende transportspecialist in de regio. Bosman beschikt over een fraai, divers en modern wagenpark en blijft zich ontwikkelen en vernieuwen op alle fronten. Bosman is continue in beweging en altijd onderweg voor zijn klanten.

Zaterdag 6 juli viert Transportbedrijf Bosman het 90-jarige jubileum samen met haar medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers, familie en vrienden.

Meer berichten