Foto: PR
Foto: PR

Authentieke aanspanningen in Eefde

Algemeen

EEFDE - Zondag 23 juni organiseert Koetsiersvereniging 'Achter 't Peerd' voor de zesde keer een CIAT wedstrijd. Deze vindt plaats aan de Elzerdijk 44 te Eefde op het terrein van de vereniging (naast de kartbaan in Eefde).

Een CIAT is een wedstrijd met authentieke rijtuigen. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen, te weten: een presentatie (de deelnemers worden dan door twee juryleden beoordeeld op o.a. algemene indruk van de aanspanning, paarden, pony's, tuigen, rijtuig, menner, grooms en passagiers), een wegtraject van ongeveer 16 kilometer op tijd met daarin opgenomen vijf proeven en afsluitend een vaardigheidsparcours. Dit betreft een parcours waarbij de authentieke rijtuigen tussen kegels moeten doorrijden waarop ballen liggen. Het doel is om in de vastgestelde tijd het parcours te rijden en alle ballen te laten liggen.

Degene met de minste strafpunten verdeeld over alle drie de onderdelen mag zich winnaar noemen. Vanaf 10.00 uur begint de presentatie. Een half uur na de presentatie start het wegtraject. Het wegtraject wordt ditmaal verreden door de omgeving van Eefde en Joppe. De proeven vinden onder andere plaats bij Huize Joppe. De eerste aanspanning zal zich rond half 12 melden voor de proeven bij Huize Joppe. Na Huize Joppe gaat de route verder langs restaurant De Zevensprong waarna gefinisht gaat worden op het eigen clubterrein aan de Elzerdijk.

Na terugkomst is er een pauze voor de deelnemers op het terrein van de Koetsiersvereniging waarbij de bezoekers de deelnemende aanspanning kunnen aanschouwen en eventueel vragen stellen. Na de pauze wordt de vaardigheid verreden in de middag (start rond 13.30 uur).

De dag begint om 09.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Kijk voor deelnemerslijst, route en meer informatie op de website.


www.achtertpeerd.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant