Bouwterrein sluis in Eefde. Foto: PR
Bouwterrein sluis in Eefde. Foto: PR

Kijkje achter de schermen bij bouw van sluis in Eefde

Algemeen

EEFDE - Aannemerscombinatie Lock to Twente bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat in Eefde naast de bestaande monumentale sluis een hypermoderne nieuwe sluis. Tijdens de Dag van de Bouw gunt Lock to Twente belangstellenden een kijkje achter de schermen. Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een sluis. De bouwhekken aan de Kapperallee gaan op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur open.

Men kan rondlopen op het bouwterrein en de enorme machines die gebruikt worden van dichtbij bekijken. Ook kan men afdalen in de bouwkuip van de sluiskolk. In de sluiskolk wordt uitleg gegeven over de sluisdeuren. Aan de ene kant komt er een segmentdeur. Dit is een voor Nederland bijzondere deur. Aan de andere kant zijn net de puntdeuren gemonteerd. Op het terrein worden ook activiteiten voor kinderen georganiseerd en uiteraard is er koffie of thee met iets lekkers. Overal staan vrijwilligers van Lock to Twente en van de onderaannemers en partners klaar om uitleg te geven.

Beperkte toegankelijkheid
Het hele bouwterrein is toegankelijk voor mindervaliden, met uitzondering van de bouwkuip van de sluiskolk. Wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat de ondergrond bestaat uit een puinverharding. Voor het afdalen in de sluiskolk is het belangrijk om goed ter been te zijn en er geldt een minimum leeftijd van 5 jaar. Mindervaliden kunnen een kijkje in de kolk nemen vanaf een speciaal uitkijkpunt.

Bereikbaarheid werkterrein
In verband met de reconstructie van de Kapperallee is het bouwterrein uitsluitend bereikbaar via het dorp Eefde, over de Boedelhofweg of de Schoolstraat. Volg vanuit richting Lochem/Zutphen/Warnsveld de omleidingsborden richting Eefde. Kijk voor meer informatie op de website.


debouwmaakthet.nl/dagvandebouw


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant