Kom proeven van de lokale, biologische heerlijkheden die Tessa Harbers met veel liefde en toewijding bereidt. Foto: Willem Bentink
Kom proeven van de lokale, biologische heerlijkheden die Tessa Harbers met veel liefde en toewijding bereidt. Foto: Willem Bentink (Foto: W.Bentink)

Tessa's Place op de Kaardebol open vanaf 20 april

ZUTPHEN - Bezoekers konden al binnenwandelen, maar zaterdag 20 april (en ook eerste- en tweede paasdag) opent Tessa's Place, Food & Lounge officieel haar deuren. Tijdens de Middeleeuwse Paasmarkt op de Kaardebol aan de Harenbergweg 1 kun je proeven van de lokale, biologische heerlijkheden die Tessa Harbers met veel liefde en toewijding bereidt. Vanaf 11.00 uur staan de (alcoholvrije) bubbels klaar voor iedereen die wil toasten op de opening van Tessa's Place aan het begin van een gloednieuw Kaardebol-seizoen.

Door Meike Wesselink

Tessa heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid georiënteerd op het lokale aanbod aan biologische groente en fruit en gebruikt ze zoveel mogelijk in haar keuken. De ingrediënten combineert ze tot gewaagde, stoere, verrassende gerechtjes. Het is Tessa's missie om mensen te laten zien dat je echt geen vlees nodig hebt om een gerecht met bite op tafel te zetten. "Zaterdag 20 april, zondag 21 april en maandag 22 april kun je tijdens de Paasmarkt proeven wat we allemaal in huis hebben. We hebben leuke, kleine gerechtjes uitgekozen voor de Paasbrunch die we voor 12,50 euro aanbieden. Voor kinderen hebben we een speciaal Vlindermenu met een passende prijs van 5,95 euro."

De eerste asperges laten hun kopje bovengronds zien. Tijdens de Paasbrunch kunnen bezoekers alvast een voorproefje nemen van dat heerlijks. Traditioneel bereid is altijd fijn, maar Tessa doet het op geheel eigen wijze. Met haar kennis van sous-vide garen, haar oog voor detail en voor het seizoen heeft ze een verrassend gerechtje gevonden met huisgemaakte pasta als basis. Ontdek hierin ook Tessa's liefde voor de mediterrane en exotische keuken die je tevens in de uitstraling van het restaurant terugvindt; Zanderige kleuren en het portret van de Mexicaanse Frida Kahlo geven je het gevoel buiten Zutphen te zijn. De lunchroom oogt als een lichte, sfeervolle, toegankelijke plek. De inbedding ervan, zo net onder het grasoppervlak, geeft het gevoel van geborgenheid.

Bijzonder aan Tessa is dat ze echt op hoog niveau kookt zonder dat ze pretentieus is. "Ik wil graag een plek bieden waar mensen zich op hun gemak voelen, gewoon met een goede kop koffie en gebak, maar ik wil ook graag mensen mee op avontuur nemen en ze verrassen met lekkere dinertjes. Gek ben ik op kinderen; ik heb ze al een paar keer mogen verwelkomen met een workshop. Die geef ik graag, ook voor volwassenen. Ik wil mijn liefde voor groente en voor mens, dier en natuur in het algemeen graag uitdragen en wil anderen daarin graag meenemen."

Tessa is één brok energie en zit vól ideeën. Ze heeft zin om het seizoen op de Kaardebol te starten en heeft verschillende mogelijkheden voor bedrijven en andere groepen om interessante arrangementen te bieden in samenwerking met bijvoorbeeld de Vlindertuin en Erve Eme. "We beschikken over verschillende ruimten. Zo hebben we op de bovenetage twee zalen, geschikt voor vergaderingen of recepties. Buiten in de mooie tuin met muziekkoepel kunnen we trouwfeesten verzorgen en we hebben een ronde nomadentent, een yurt, dat ook weer een heel speciaal gevoel van geborgenheid geeft. Voor iedere gelegenheid een passend concept. Diners verzorgt Tessa graag op afspraak. Naast het flinke aanbod aan lekkers, serveert ze met zorg geselecteerde dranken; een fantastische Pinot Noir uit het Duitse Ahr bijvoorbeeld, maar ook lekkere non-alcoholische drankjes uit de regio, zoals de sprankelende Combucha van Brouwerij de Guit uit Gorssel. Ook voor catering (tot en met 250 personen) kun je bij Tessa, net als de afgelopen jaren, nog steeds terecht.

Neem voor meer informatie contact op.


06 - 434 807 98

tessa@delicatessa.nl

Meer berichten