Sabine Oldenhave, manager  van Koers Oost in Zutphen. Foto: Henk Derksen
Sabine Oldenhave, manager van Koers Oost in Zutphen. Foto: Henk Derksen

Koers Oost Uitzendbureau verder aan de Laarstraat

Organisatie kiest voor prominente plek in centrum

Door Henri Bruntink

ZUTPHEN – Vanaf donderdag 28 februari werkt Koers Oost Uitzendbureau op een prominente plek in het centrum van Zutphen. Een flinke klus, want op dezelfde dag moet het huidige pand aan de Stationsstraat leeg worden opgeleverd. De stap is gezet omdat de jas daar nogal begon te knellen.

Manager Sabine Oldenhave is enthousiast over zowel de plek als de uitstraling van het nieuwe pand op de hoek van de Laarstraat en de Berkelsingel. Dat is voor velen in de regio Zutphen een oude bekende. Vroeger startten en eindigden daar de rijexamens voor vele nerveuze kandidaten. Daarna zullen velen het bekende Griekse restaurant Delphi hebben bezocht.
Sinds een brand, op 1 oktober 2017, in de kapsalon die er het laatst was gevestigd stond het gebouw leeg. Koers Oost blaast er nu letterlijk weer leven in. "We hebben hier niet alleen meer ruimte voor onze zeven medewerkers maar we kunnen ook onze klanten beter ontvangen. En, een pand in het centrum met tien eigen parkeerplaatsen…, waar vind je dat nog!"

Drie jaar in Zutphen
Koers Oost heeft ook vestigingen in Rijssen, Enter en Oldenzaal. Sabine Oldenhave startte zo'n drie jaar geleden de Zutphense vestiging. Het bedrijf heeft drie poten. Allereerst is er natuurlijk het uitzendwerk. Koers is actief in vele branches, maar met het accent op groen-agrarisch en het MKB Zutphen. Ook technisch en administratief personeel vinden er werk.
Daarnaast is er de recruitmenttak. Dit houdt in dat Koers Oost de werving en selectie van meestal wat grotere bedrijven regelt. Het gaat dan om HBO+ en universitair geschoolde medewerkers. Dit loopt uiteen van podologen tot accountants.
De derde tak heet payrolling. Daarbij selecteren werkgevers zelf hun medewerkers maar deze komen bij Koest Oost op de loonlijst (payroll) te staan. Op die manier betalen werkgevers uitsluitend de werkelijk gewerkte uren van de medewerker. Ook worden zo risico's als ziekte en arbeidsongeschiktheid vermeden. Payrolling is een heel bekend fenomeen in de horeca maar is in principe in nagenoeg elke branche toepasbaar.

Sabina Oldenhave zegt: "Wat we vooral willen uitstralen is dat je hier gewoon kunt binnenlopen. Dan krijg je koffie en kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen." Veel uitzendbureaus kennen nog bijna uitsluitend de online-inschrijving. "Dat kan bij ons overigens ook wel, maar het hoeft niet."
De vier kernwaarden bij Koers Oost zijn: nuchterheid, kennis & kunde, flexibiliteit en betrokkenheid. "We willen zowel werkgevers als werkzoekenden zo goed mogelijk adviseren. En heel laagdrempelig zijn", aldus Sabine Oldenhave.

Opening
Vanaf donderdag 28 februari zijn klanten welkom in het nieuwe pand aan de Laarstraat 133. De ingang van de parkeerplaats ligt overigens om de hoek, aan de Berkelsingel.

De officiële opening laat nog even op zich wachten. Op 9 mei verricht burgemeester Annemieke Vermeulen de openingshandeling.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten