Marise den Bakker viert haar EP release feestje in Het Koelhuis in Zutphen. Foto: Liesbeth Spaansen
Marise den Bakker viert haar EP release feestje in Het Koelhuis in Zutphen. Foto: Liesbeth Spaansen

Marise verwarmt Het Koelhuis met lieve liedjes

ZUTPHEN/BAAK – Eindelijk ging de wens van de Baakse singer-songwriter Marise den Bakker (17) in vervulling: het opnemen van zeven eigen geschreven en gecomponeerde lieve liedjes voor haar eerste EP: 'Lief, ik vind je zacht'. "Ik wilde het al jaren zo graag," vertelt ze enthousiast. "en nu is -ie klaar." Op zaterdag 30 maart is de release in Het Koelhuis aan de Coenensparkstraat 1 in Zutphen. Aanvang 20.00 uur.

Door Liesbeth Spaansen

Marise koos zelf de locatie uit. Ze trad al in Het Koelhuis op tijdens jamsessies en laat nu de fraaie zaal met de hoge ramen zien, waar haar feestje wordt gehouden. "Hier wil ik het podium hebben en daar komen allemaal statafels denk ik," wijst Marise aan. Vader Hans den Bakker is haar manager. "Hij heeft de organisatie van de release van de EP op zich genomen. Dat is superfijn, zo zijn een hoop lasten van mijn schouders afgegaan," glimlacht ze. "Het wordt echt te gek, ik heb er zoveel zin in. Er is een voorprogramma, maar daarna spelen we alle zeven nummers van de EP."

'We' zijn Marise en haar vrienden Jeshja van Noort op piano, Len Harmsen op drums, Nathan Becker op gitaar en Hidde Hendriks op de bas. De EP werd opgenomen bij Leo at Live Audio-Studio-Events. De vrienden hadden hun tentjes opgeslagen bij Leo en Carolien Teunissen in de tuin. "De superklik met Leo hielp ook mee voor een goede opname, maar ook de fijne sfeer die ontstond. Gewoon omdat we bij elkaar waren."

Een berichtje van Marise krijgt altijd een liefs, een kus of een hartje toe. "Ik word zelf al heel blij als mensen goede morgen zeggen, maar in de trein zie ik wel anders. Ze zijn soms gewoon chagrijnig. Ik vind het belangrijk dat mensen lief voor elkaar zijn. Daarom schreef ik lieve liedjes."

De in Baak geboren (2001) en getogen Marise is met muziek opgegroeid. "Ik ging mee naar optredens van mijn moeder Anja en mocht dan op het podium. Daarom ben ik ook nooit zenuwachtig. Mijn vader is jachthoornblazer op de hoge Veluwe en zingt ook heel goed tweede stem. We zingen thuis vaak driestemmig. Gezellig en fijn met z'n allen zingen en het klinkt nog goed ook. Mijn broer Lowie doet niet mee, maar kan wel zingen en mijn zus Evaly begint nu met zingen en piano spelen." Marise speelt gitaar vanaf haar tiende jaar en schreef al snel eigen liedjes.

Na Basisschool De Garve in Wichmond, ging ze naar het Isendoorn College in Warnsveld. "Ik was heel blij dat ik mijn diploma haalde, toen mocht ik weg en mijn eigen ding gaan doen." Na audities op het Deltion in Zwolle, het ROC van Twente in Almelo en de Herman Brood Academie (HBA) in Utrecht koos ze voor de laatste. "Die had echt de voorkeur, omdat deze een goede naam heeft, de toelating heel streng is en dus het niveau hoog. Ik had zin in mensen waar ik tegenop kon kijken en mijn best moest doen."

Op de HBA volgt Marise zangles, "We zingen heel veel ja…", maar ook business, muziektheorie, act development en songwriting, naast het verplichte Nederlands, Engels en communicatie. Studenten van de Herman Brood Academie treden op in de EKKO in Utrecht. "Dan vormen we steeds een andere band, als project. Daarmee behalen we onze cijfers," legt Marise uit.

Toch was het wel even wennen. "Iedereen in de klas is ouder en ik moet elke dag veel reizen. Maar de Herman Brood Academie is heel erg mijn ding, dus heb ik het ervoor over om elke dag van Baak naar Utrecht te gaan. Het voelt of het grote leven is begonnen."


www.marisedenbakker.nl

Marise Muzikaal

2015
Unicef Talent Battle, tweede met 'Proud'
Workshop Herman Brood Academie
2016
Rabo On Stage, winnaar tweede voorronde
The Voice Kids, tot aan de battle.|
2017
Leadzangeres allround coverband KIX
Compositiewedstrijd Nederlands Blazers Ensemble, winnaar met 'Even Stil'
2018
Nieuwjaarsconcerten Nederlands Blazers Ensemble, ook uitgezonden op NPO2
Start Herman Brood Academie
Opname EP 'Lief, ik vind je zacht'
2019
Amphion Open
Release EP 'Lief, ik vind je zacht'

En tussendoor nog vele optredens in huizen, tuinen, theaters en op festivals.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden