Bron: foto
Bron: foto

Wat is er te doen in Zutphen

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekend ook dat we direct allemaal leuke nieuwe activiteiten kunnen gaan plannen om te zien, doen en om te ondernemen. We leven in een heel dynamisch land met allerlei verschillende attracties, pretparken, musea en nog veel meer. Bij een dagje weg binnen eigen land wordt er wel vaak gedacht aan grote steden en vooral onze grote internationale hoofdstad is een groot favoriet voor een leuk dagje weg. Amsterdam is een ontzettend mooie stad en er is altijd veel te doen!
Bij jonge gezinnen is vooral de dierentuin van Amsterdam, Artis Royal Zoo is enorm populair. Naast Artis is ook het Nemo Science museum een grote trekpleister voor lokale toeristen. Dit interactieve museum is leuk voor jong en oud!

Maar u heeft natuurlijk niet elke keer zin om helemaal naar Amsterdam te gaan. Soms is het blijven in uw eigen woonplaats of omgeving ook fijn. Gelukkig is er ook voldoende te doen in Zutphen en omgeving.

Museum MORE
Museum MORE is de trots van de Achterhoek en u kunt dit museum bezoeken van dinsdag t/m zondag. Het museum opent haar deuren op de genoemde dagen om 11.00u en sluit om 17.00u
In dit museum kunt u een kunstverzameling bekijken waar u zelf ook u tegen zegt. In het museum is de verzameling van groot kunstliefhebber Hans Melchers ondergebracht. Met werken van grote Nederlandse kunstenaars zoals onder andere Charley Toorop.
Het bekendste werk van Charley Toorop, 'Zelfportret met Bontkraag' uit 1940 is één van de werken die u kunt bewonderen. Ook kunt u kunst bewonderen van kunstenaars uit de realisme stroming zoals Jan Mankes, Pyke Koch, Co Westerik en Philip Akkerman.


Bent u een groot fan van het neo realisme, of zoals grootmeester Carel Willink zelf liever zei het 'fantastisch realisme' dan bent u bij Museum MORE ook aan het goede adres. Met 10 van zijn meest bijzondere werken is Museum More momenteel het museum die de meeste werken van deze grootmeester publiekelijk tentoonstelt.

2. Biografie onderzoek
Een biografie onderzoek klinkt heel interessant, maar wat gaat er precies gebeuren vraagt u zich misschien af?
Op 12 januari start dit 5 dagen durende project namelijk en u zult tijdens uw deelname aan dit project heel veel over uw zelf leren. Vijf dagen lang werkt u met vijf mensen samen en onderzoekt u uw verleden, heden en toekomst.

U gaat leren hoe u een concreet toekomstplan op kunt stellen zodat u in het nieuwe jaar meer in beweging komt. Dit toekomstplan bestaat uit een duidelijk stappenplan zodat u goed weet welke stappen u moet ondernemen om uw gestelde doel te behalen. U zult veel nieuwe en heldere inzichten krijgen zodat u er zeker van kunt zijn dat u alles uit het nieuwe jaar zult halen. U leert om meer in uw eigen kracht te komen, werkt aan uw zelfvertrouwen en zult aan het einde van de rit veel assertiever in het leven staan.
Deze workshop wordt in groepsverband georganiseerd zodat u de kans krijgt veel van elkaar te leren. We hebben meer met elkaar gemeen dan we denken, maar ook is het goed om ons soms bewust te worden van de onderlinge verschillen.
Al met al is dit een zeer interessante workshop waar u veel aan zult hebben.

3. Boetseerles
Nieuw jaar, nieuwe hobby's! Heeft u het boetseren al eens geprobeerd? Zo niet is dit de perfecte gelegenheid om eens iets nieuws te proberen. De boetseerlessen worden wekelijks gegeven door Monique Bosch van www.boschbeeldend.nl
Monique is een kunstenares met decennia lange ervaring. Deze boetseerlessen worden aangeboden in haar eigen atelier in Zutphen.

4. Gitarist Ed Struijlaart in concert
Op 20 januari zal gitarist Ed Struijlaart in het Koelhuis in Zutphen een muzikale een 4 uur durend optreden geven waarin hij zijn eigen nummers en nummers van zijn muzikale helden te gehore zal brengen.
Ed is een groot opkomend talent en heeft 3FM de stempel 'Serious Talent' gekregen en is ook door 3FM genomineerd voor een 3FM award. Daarnaast staat ED in het voorprogramma van BLØF en heeft hij ook meerdere malen bij DWDD op mogen treden.
Dit is uw kans om Ed live te zien in één van zijn eerste optredens van het nieuwe jaar.

Meer berichten