Pianisten Mike Boddé en Mike del Ferro. Foto: PR
Pianisten Mike Boddé en Mike del Ferro. Foto: PR

Pianisten Mike Boddé en Mike del Ferro bij Jazz at the Tower

ZUTPHEN - Pianisten Mike Boddé en Mike del Ferro spelen dinsdag 20 november bij Jazz at the Tower in de Wijnhuistoren in Zutphen. Aanvang 20.00 uur en de toegang is vrij.

Deze twee muzikale duizendpoten speelden voor het eerst samen op het Amsterdamse Pianoduo festival (2015) en kregen daarna de smaak te pakken. Del Ferro en Boddé vinden elkaar in de muziek, doordat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen. Tegenover elkaar, zittend achter hun eigen toetsen, nemen de twee Mike’s het publiek mee op een unieke reis van improvisaties. Zo bereiden ze voor deze concerten alleen de vormen en uitgangsposities voor.

Tussendoor dagen ze elkaar uit en proberen ze elkaar te verrassen met onverwachte wendingen. Soms improviseren ze op een ritme of sfeer en soms leggen ze zichzelf beperkingen op. Hiervoor worden bijvoorbeeld verschillende toonladders genomen of wordt er alleen op de zwarte of witte toetsen gespeeld.

Tevens komt hun individuele spel aan bod en improviseren ze op klassieke- en jazzcomposities van bijvoorbeeld Bach, Chopin en Jobim. Als toetje serveren ze een tribute aan Toots Thielemans.

Meer berichten