Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland (Foto: )

Doe mee met het beplantingsproject Warken en Leesten

WARKEN/LEESTEN - Als inwoner van het buitengebied in Warken of Leesten altijd al een boomgaard gewild? Of een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Zelf een bijdrage leveren aan het mooier maken van het buitengebied door op eigen perceel of erf landschappelijke groenelementen zoals bomen en struiken aan te planten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 27 november in café 't Ooievaarsnest, Lochemseweg 16 in Warnsveld. De avond start om 20.00 uur, de koffie staat om 19.45 uur klaar. Deze avond wordt uitgelegd hoe men mee kan doen en wat de 'spelregels' zijn.

Met het project 'Warken en Leesten in het Groen', krijgen inwoners van het buitengebied van Warken en Leesten, op een eenvoudige manier de mogelijkheid aangeboden om met subsidie zowel grote als kleine landschappelijke groenelementen te realiseren op eigen erf, perceel of daarbuiten. Op de informatiebijeenkomst op 27 november vertelt een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) meer over de mogelijkheden die worden aangeboden met het beplantingsproject. Daarnaast gaat SLG in op het landschap waar men woont, welke beplanting hier thuis hoort en wat u kunt doen om eigen erf aantrekkelijker te maken voor allerlei dieren zoals vogels, vlinders en bijen.

Groenspreekuur
Na de informatieavond vindt een 'Groenspreekuur' plaats op 15 januari 2019. U kunt zich tijdens of na de informatieavond hiervoor aanmelden. Tijdens dit individuele gesprek kan men de beplantingswensen voorleggen aan een adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor uw eigen erf of terrein.

Feestelijke uitdeeldag
In het komende plantseizoen doet SLG een gezamenlijke bestelling. Op vrijdag 15 maart 2019 is de feestelijke uitdeeldag en ontvangt u de bomen en struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop- en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage beperkt blijft. "We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groener buitengebied van Warken en Leesten.", aldus een woordvoerder van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Het project 'Warken en Leesten in het Groen' wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen en de provincie Gelderland.

Niet in de gelegenheid, maar wel belangstelling? Neem dan contact op met Christien van der Zwart van SLG via c.vanderzwart@landschapsbeheergelderland.nl of 026-3537444 of met één van de betrokken buurtbewoners Sylvie Uenk via mail@sylvieuenk.nl of 06-57337635 of met Diana Willemsen via willemsenfam@gmail.com of tel. 06-28940961.

Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Meer berichten