Foto: News United / Rens Hulman
Foto: News United / Rens Hulman (Foto: )

Grote uitslaande brand Bosrestaurant Joppe

JOPPE - bij het Bosrestaurant in Joppe woedde afgelopen nacht een grote uitslaande brand op de bovenverdieping. De brandweer was met meerdere eenheden uit de regio aanwezig om te blussen. Bij aankomst sloeg het vuur aan de achterzijde via de ramen naar buiten. Er ontstond veel rookontwikkeling, omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Vanochtend rond 05.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Op de bovenverdieping is grote schade ontstaan door de brand.

Op de begane grond, waar daadwerkelijk het restaurant zit, lijkt vooralsnog geen brandschade te zijn. Wel is de rookschade enorm. Er waren geen mensen in het pand toen de brand uit brak, dus niemand raakte gewond.

De melding is telefonisch binnengekomen bij de brandweer, of dit door een passant of door omwonenden is, is niet duidelijk. Team Brandonderzoek van de brandweer komt ter plaatse voor verder onderzoek, evenals stichting Salvage voor het herstellen van de grootste schade. Hoe erg het pand uit 1910 beschadigd is en wat de gevolgen zijn voor de bedrijfsvoering zal in de loop van de dag moeten blijken. De Joppelaan waaraan het restaurant ligt is afgesloten.

Vlak langs het restaurant loopt ook een spoor, maar het treinverkeer heeft geen hinder gehad van de brand.

Meer berichten