De zonnepanelen zorgen voor veel elektrisch rijplezier. Foto: PR
De zonnepanelen zorgen voor veel elektrisch rijplezier. Foto: PR (Foto: )

Met woningabonnement huis financieel neutraal renoveren

ZUTPHEN - Het woningabonnement is een product waarmee mensen de renovatie van hun huis financieren uit hun energielasten. Het bedrijf WOAB Woningabonnement uit Deventer regelt alles en geeft garanties, de uitgespaarde energiekosten vergoeden de investeringen en de diensten van WOAB. In 15 tot 20 jaar is de investering terugverdiend. Informatie over het abonnement is tijdens de Dag van de Duurzaamheid, op woensdag 10 oktober, te krijgen in de winkel van Zutphen Energie aan de Overwelving 10.

In Zutphen zijn nu ongeveer twintig huizen aangepakt. Van grondige renovatie tot alleen het plaatsen van zonnepanelen: alles komt voorbij. Eric uit het Waterkwartier is een van de tevreden klanten. "WOAB heeft alles doorgemeten. Isolatie kon helaas niet uit, maar dubbel glas wel, en ik heb dertig zonnepanelen omdat ik elektrisch ben gaan rijden."

Rijden op zonnestroom
"Ik rijd in het voorjaar en de zomer op eigen zonnestroom. Dat is fantastisch. Zonder het elektrisch rijden had het niet uit gekund, dan lever je per saldo teveel terug. Maar nu gebruik je de energie voor het rijden van de auto. De investering verdien ik dubbel en dwars terug.

Volgens Carmen Hunger van WOAB kiezen veel mensen voor WOAB vanwege het ontzorgd worden. "We zijn er natuurlijk voor mensen die zelf niet het geld op de bank hebben staan, maar ook mensen die het wel hebben, willen graag garanties zonder gedoe. Bij ons betaal je drie procent rente, dus iets meer dan een duurzaamheidslening, maar je kunt versneld aflossen. En wij regelen echt alles, van het maken van berekeningen en een plan tot de uitvoering en het onderhoud, plus garanties voor 15 tot 20 jaar."
Eric rijdt circa 120 kilometer op een volgeladen accu. Het verbruik is dan 25 kWh. In de zonnige maanden wekken de zonnepanelen bijna 50 kWh op. "Gooi ik dus 2 keer de 'tank' mee vol: 250 km enkel op de zon!". De energiebedrijven salderen nu nog hetgeen je terug levert aan het net. Als het salderen straks ophoudt zal Eric andere tactieken inzetten om de energie op te slaan. "Een flinke accu in de schuur".

Meer informatie
WOAB is tijdens de Dag van de Duurzaamheid in de Energiewinkel tussen 10.00 en 17.00 uur aanwezig. Vragen en antwoorden zijn ook terug te vinden op www.woab.nl onder faq's. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10-10 staan veel activiteiten op het programma, zie hiervoor de website.


zutphen.nl/zutphenvandetoekomst

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden