Pien Pon. Foto: Anke Kolkman
Pien Pon. Foto: Anke Kolkman

Zilveren Knoop voor Pien Pon

Algemeen

ALMEN - Pien Pon heeft, uit handen van burgemeester Sebastiaan van 't Erve van de gemeente Lochem, donderdag 28 juni een Zilveren Knoop ontvangen. Dit gebeurde tijdens de opening van Museum Staal in de Hervormde Kerk, Dorpsstraat 36 in Almen.

Het college van B&W geeft de Almense Pien Pon de knoop als blijk van waardering voor haar inzet om een museum in de kern van Almen te realiseren met veel eigen inzet en middelen. Het museum, is een initiatief dat verbinding geeft in Almen en de levendigheid van het dorp ten goede komt. Het is mede tot stand gekomen met hulp van verschillende inwoners.

Museum verbindt inwoners en bezoekers met de Achterhoek
Pien Pon wil met het museum Staal het dorp Almen iets geven dat van meerwaarde is voor het dorp, haar inwoners en de bedrijven. De romantische gedichten en gedachten van dichter en schrijver A.C.W. Staring, die in de achttiende eeuw in Almen trouwde, vormen de leidraad voor het museum. Het museum wil de liefde voor het landschap, de geschiedenis en cultuur van de Achterhoek uitdragen en laten ervaren door de bezoeker.

Naast het museum heeft Pien Pon, samen met haar partner, galerie De Blauwe Deur in Almen waarin lokale maar ook niet lokale kunstenaars exposeren. Mevrouw Pon zet zich in voor verschillende maatschappelijke initiatieven in onze gemeente en daarbuiten.

Blijk van waardering
De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van Ingrid Leufkens van het Kinderknooppunt Lochem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant