The Heinoos in actie. Zij spelen hun nieuwe singel 'Høken in de tent' in de kerk in Baak. Foto: PR
The Heinoos in actie. Zij spelen hun nieuwe singel 'Høken in de tent' in de kerk in Baak. Foto: PR

The Heinoos én meer bij Tempelpop

BAAK - Bevrijdingsdag staat gelijk aan veel grote muziekfestivals. Voor degene die niet van enorme mensenmassa houdt, maar wel naar muziek wil luisteren kan op die dag en een dag eerder terecht in de St. Martinuskerk in Baak.

Door Alice Rouwhorst

"De kleinschaligheid, wij lopen zelf rond, de knusse en gezellige sfeer en de fantastische locatie, de kerk met de brand geschilderde ramen: die mix samen is onze kracht en maakt dit festival enig in zijn soort," zeggen Joost Jansen van JJMW uit Keijenborg en Patrick Leferink van Kermex uit Baak. Beide bedrijven zijn werkzaam in de evenementenorganisatie en -catering. Janssen richt zich voor Tempelpop 2018 met name op het 'food' gedeelte en Leferink op de drank en de bands. Zij organiseren voor de derde keer Tempelpop in de kerk van het dorp, dat zich heeft bewezen als 'Paradiso van het Oosten'.

Regionale rock bands
Vrijdag 4 mei opent de Vordens/Hengelose band Bad Curls de avond. Onder het motto 'Als je haar maar goed zit', rocken drie frisse jonge meiden en een drummende heer ieder publiek van de sokken. Van ABBA tot CCR en van Blondie tot Muse; ze spelen alles wat dansbaar is en je wilde haren in beweging brengt. Hierna betreedt de inmiddels wereldberoemde band in de Achterhoek TijgerBROOD het podium, die zijn roots in Steenderen heeft. Zij zijn de uitgebreide versie, met drums en toetsen, van het akoestische broertje Brood op de Plank. Een toffe, ruig klinkende, alles-spelende liveband.

Zaterdag 5 mei wordt het publiek door DJay Dion uit Hengelo opgewarmd met heerlijke uptempo nummers met een Duits après ski karakter en sluit hij de avond af tijdens het afpilsuurtje. Tussendoor is het flink høken geblazen met The Heinoos uit Gramsbergen tijdens hun Veldtocht 2.0. Zij spelen in twee sets het werelderfgoed van Normaal en eigen (dialect) rockwerk, waaronder hun nieuwe singel 'Høken in de tent'.

Nog meer sfeer
"We pakken elke keer iets groter uit bij Tempelpop. De gewelven in de kerken worden nog mooier uitgelicht in alle kleuren van de regenboog, de kerk zelf komt in de spotlights te staan en de gemoedelijke, huiselijke sfeer zetten we buiten door met het ophangen van enorme schemerlampen in de grote beuken voor de kerk. Verder is Tempelpop, net als de voorgaande keren, in een verwarmde kerk met een bewaakte garderobe, een entree tent waar diverse versnaperingen verkocht worden en tappen we het gerstenat uit Grolle uit het vat. Zoep'n in de kerk, wie wil dat nu niet? Maar het allerbelangrijkste: er spelen vier fantastische, regionale bands verspreid over twee avonden", zegt Leferink. "Twee dagen met spetterende en swingende jaren zestig en zeventig rock klassiekers, dansbare soul, wereldhits en høkbare evergreens met een Normaal-sausje".

Voorverkoop kaarten bij café het Wapen van Baak in Baak, Coop Aalderink in Steenderen, BP Wentink in Hengelo, Grand Café Het Meestershuis in Vorden en Café De Tol in Hummelo. Vol is vol. Kaarten aan de zaal, indien voorradig.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden