Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.

Twee voertuigen botsen op beruchte kruising in Warnsveld

Algemeen

Almen - Op de kruising Lochemseweg (N346) met de Almenseweg in Warnsveld heeft woensdagochtend 25 april opnieuw een ongeval plaatsgevonden. Twee personen raakten daarbij gewond.

Het ongeluk gebeurde kort na 7.30 uur. De bestuurder van een auto, komende vanuit Vorden, wilde de Lochemseweg oversteken. Hierbij zag hij vermoedelijk een bestuurster, die richting Warnsveld reed, over het hoofd. Een forse aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg. De gealarmeerde hulpdiensten, waaronder de brandweer uit Almen, waren snel ter plaatse. De brandweer moest de bestuurder van de Saab uit zijn benarde positie bevrijden. Beide slachtoffers werden met verschillende ambulances naar een ziekenhuis gebracht.

Door het ongeluk ontstond er in alle richtingen een flinke file. De politie leidde het verkeer langs het ongeval heen. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Geschiedenis: Op deze kruising gebeurden eerder ongevallen met (ernstig) letsel tot gevolg. De provincie Gelderland heeft in 2017 de kruising aangepast, maar ook hierdoor gebeuren nog ongevallen. De kruising ligt in een driehoek van de gemeentes Lochem, Zutphen en Bronckhorst, welke een rotonde op de plek des onheils willen. Alleen de provincie wil dit (nog) niet.

Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant