Foto: PR
Foto: PR
advertorial

Duizendste fles oer-Vordens distillaat in ontvangst genomen

Algemeen

VORDEN - In 2015 herintroduceerde Wijnhandel Smit de distillaten die Maarten Smit's betovergrootmoeder al sinds eind 1800 in Herberg Het Wapen van Vorden stookte. Maarten Smit: "Het begon eigenlijk als een grap. We vonden onverwacht de verloren gewaande recepturen terug en voelden ons haast verplicht om hier weer iets mee te gaan doen. We merkten ook dat de naam Brandenbarg bij de oudere generatie nog steeds veel losmaakte. Dus in 2015 introduceerden we Brandenbarg's Jonge Genever opnieuw en sindsdien heeft de verkoop een vlucht genomen. Al twee keer waren we onverwacht volledig uitverkocht.

Bij de laatste botteling in februari wisten we al dat weldra de duizendste fles Brandenbarg over de toonbank zou gaan. Afgelopen woensdag verrasten we oud-Vordenaar Johan Norde met felicitaties, een bos bloemen én de duizendste fles Gouden Brandenbarg's Jonge Genever. Johan is een van de eerste en trouwste klanten van Brandenbarg's en hij kan zich Het Wapen van Vorden van destijds nog goed herinneren. Onder het genot van een glas Jonge Brandenbarg kwamen woensdag de verhalen over die tijd weer boven.
Aardig is dat in de oorspronkelijke, nog bestaande vergunning uit 1886 vermeld staat dat we zo'n 3200 liter mogen verkopen. We kunnen voorlopig dus nog wel even door!"
Het assortiment Brandenbarg bestaat uit het alom bekende Citroentje van Brandenbarg, een lekkere, ouderwets zachte citroenbrandewijn, ook wel Achterhoekse limoncello genoemd. Daarnaast voeren we een Jonge Genever - een lichte jenever met een zachte, zuivere smaak - en een Graan Genever waarin 15% moutwijn verwerkt is. Door deze moutwijn krijgt de jenever net wat meer graansmaak en wordt hij voller.
"De Brandenbargs Graan Genever drink ik zelf het liefst uit een niet te groot cognacglas. Echt een jenever om van te genieten en eens over de dingen na te denken. Daar moet je soms gewoon de tijd voor nemen", vertelt Maarten.
Brandenbarg's Genevers en Distillaten zijn verkrijgbaar bij Wijnhandel Smit en diverse horeca-locaties. Vraag gerust naar dit echt Achterhoekse product.

Wijnhandel Smit is gevestigd aan de Burgemeester Galleestraat 12 in Vorden. De winkel is geopend van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Telefoon 05757-845734, info@wijnhandelsmit.nl, www.wijnhandelsmit.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant