Het naaiteam van het 40-jarig jubileum 25 jaar geleden. Foto: PR
Het naaiteam van het 40-jarig jubileum 25 jaar geleden. Foto: PR

Buurtvereniging HoVoBo viert 65-jarig feest in Warnsveld

Algemeen

WARNSVELD - Buurtvereniging HoVoBo Warnsveld werd al in 1952 opgericht, daarmee is het misschien wel de oudste buurtvereniging in het dorp. HoVoBo staat voor Hofweg, Bonendaal en Vordensebinnenweg, de laatste twee tot de Gerstekamp. De vereniging is dit jaar 65 geworden en dat is natuurlijk een goede reden voor een feestje. De voorbereidingen zijn al in volle gang en op 16 september barst het feest los van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Voorzitter Peter Verhoeven woont aan de Hofweg en is erg enthousiast over zijn buurtje en het feest. Hij vertelt graag over de vereniging en over wat er allemaal op zaterdag 16 september gaat gebeuren, het 'muziek-, spel, eet- en drinkfeest'.

Door Anouk Plantinga

In 1952 zag Warnsveld er natuurlijk heel anders uit dan nu. De oude kern van het dorp was er al, maar de wijken er omheen ontstonden pas veel later. In de loop van de tijd zijn er veel mensen van buitenaf komen wonen. De buurtvereniging werd oorspronkelijk opgericht voor het organiseren van een kinderfeestje, met 24 leden. Nu zijn dat er ruim 80, dat is bijna iedereen, in de leeftijd van 1 tot ver in de 80 jaar. Het bestuur bestaat uit 6 mensen. Er is nog een boekje waarin de notulen vanaf 1952 bijgehouden werden. In de vergadering van 15 juli zijn de statuten en het reglement vastgesteld. De oprichters wonen inmiddels niet meer in deze straten.

Begin dit jaar werd Peter Verhoeven voorzitter en mede daardoor zijn er nu meerdere actieve clubs, zoals een leesclub, een wandelclub en een filmclub. Clubleden hebben contact via een appgroep en gaan geregeld op pad met elkaar, dichtbij of verder weg. Elke maand krijgen alle leden een overzicht van de activiteiten.

Voor het organiseren van het jubileumfeest werd de ledencontributie iets verhoogd. Er wordt zoveel mogelijk vanuit de bewoners zelf gedaan. Er wordt nu vrolijk gekleurde stof ingezameld waar het naaiteam vlaggetjes en grote vlaggen van gaat maken, op 9 september wordt de straat versierd. Dijkman Bouw levert de vlaggenmasten.

Op de dag zelf luidt een accordeon als een rattenvanger van Hamelen de feestelijkheden in. Daarna wordt op straat ontbeten waarvoor iedereen zelf van alles meeneemt en bakkerij Van Zuijlen deels voor het brood zorgt. Deze zal ook een taart voor 80 man maken voor bij de koffie. Het oudste lid van de vereniging krijgt de eer om die aan te snijden. Een lange midgetgolbaan loopt door de straten en er is een springkussen. In de loungehoek kan gerelaxt worden en op het podium (gemaakt van twee aanhangers tegen elkaar) ernaast zal o.a. muziek gemaakt worden.

De 'HoVo BoBo's', de speciaal voor dit evenement opgerichte band bestaande uit bewoners, zal zich regelmatig laten horen. 's Middags geven twee bewoonsters hun workshops; buikdansen en yoga en er is een competitie met spellen als stokvangen, stoeprandje en flesgooien. Met een zelfgemaakt saladebuffet worden de buiken gevuld en 's avonds vertelt Gery Groot Zwaaftink een verhaal voor kinderen, later een spannend verhaal voor de volwassenen.

Het HoVoBo jubileumfeest wordt door de dorpsraad van Warnsveld, Dijkman Bouw, bakkerij Van Zuijlen en (oud-)leden gesponsord.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant