Radio Kerkplein stopt per 31 december

Algemeen

WARNSVELD - Radio Kerkplein, de organisatie die de uitzending van de kerken via de lokale omroep B-FM al 26 jaar lang verzorgt, stopt per 31 december.

Toen in Zutphen de lokale Omroep werd opgericht (1987) kregen de kerken de uitnodiging om ook mee te doen met dit nieuwe medium. Daar is toen positief op gereageerd door de meeste kerken en geloofsgemeenschappen in Zutphen en Warnsveld en Radio Kerkplein werd opgericht. Meer dan zesentwintig jaar lang is uitgezonden op de zondagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur. Kerkelijk nieuws uit de regio, interviews over wat er in de kerken speelde, een kinderverhaal, geestelijke en klassieke muziek, en van 12.00 tot 13.00 uur een viering van een van de deelnemende kerken.

Tientallen vrijwilligers maakten dit mogelijk, programmamakers, technici, presentatoren, interviewers, en niet te vergeten de vele gasten die werden uitgenodigd om iets te vertellen voor de microfoon over hun werk in kerk en maatschappij.
Maar de tijden veranderen. Het werd steeds moeilijker om medewerkers te vinden voor al die taken. Ook werd telkens de vraag naar de luisterdichtheid gesteld, een vraag die nooit beantwoord kon worden. Televisie, radioprogramma's van de landelijke omroepen; er was toch al genoeg.

Het stichtingsbestuur heeft nu besloten om dit werk van de kerken te beëindigen en de besturen van de deelnemende kerken hebben daarmee ingestemd. Zondag 31 december zal de laatste uitzending zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant