FC Zutphen behaalt overwinning tegen De Zweef

Sport

ZUTPHEN - Op zaterdag 23 maart heeft FC Zutphen een sterke prestatie geleverd in de uitwedstrijd tegen RKSV De Zweef. Met een overtuigende eindstand van 1-4 wist FC Zutphen de drie punten veilig te stellen.

In een spannende wedstrijd nam FC Zutphen al snel het initiatief, met een vroege voorsprong van 0-1 door een prachtig doelpunt van Michalis Spridakis. Na enkele grote kansen voor De Zweef, wist FC Zutphen de voorsprong uit te breiden met doelpunten van Koen Hulleman en Niek Bakkerweerd, waardoor de ruststand 0-3 was. Een smetje op de eerste helft was dat Mido Blok in de 36ste minuut het veld geblesseerd moest verlaten. Hij werd vervangen door Hidde van Kalker.

In de tweede helft bood De Zweef meer weerstand, maar FC Zutphen wist toch het spel naar zich toe te trekken. Een strakke pass van Niek Bakkerweerd resulteerde in een vierde doelpunt, gescoord door Zidane El Hadouchi. Hoewel De Zweef nog een tegendoelpunt wist te maken, kon FC Zutphen de wedstrijd met 1-4 afsluiten. Net als de eerste helft eindigde de tweede helft ook met een klein smetje: Tim Scholten moest het veld geblesseerd verlaten. Met als gevolg dat FC Zutphen de laatste minuten van de wedstrijd met 10 spelers moest uitspelen.

Ondanks enkele blessures wist FC Zutphen als collectief te blijven presteren, wat resulteerde in een verdiende overwinning. De supporters hebben kunnen genieten van een sterke wedstrijd, waarbij FC Zutphen het goede spel van vorige week heeft weten voort te zetten.

Opstelling: Joey Wolsink, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, Zidane El Hadouchi (Nathan Greven), Mido Blok (Hidde van Kalker), Niek Bakkerweerd (Marnix Marsman), Michalis Spiridakis, Jesse de Vries (Martijn Zandbergen), Tim Scholten, David te Slaa, Koen Hulleman.

De volgende wedstrijd van FC Zutphen is op zaterdag 6 april 2024, uit tegen PH op het Sportpark Veenelanden te Almelo. De wedstrijd begint om 15.00 uur. De club hoopt op veel steun van de supporters.