Een en al bomen in de Overtuin

Een en al bomen in de Overtuin

WARNSVELD - Op zondag 11 juni is de Overtuin voor alle bezoekers opengesteld. 

In de galerie is de nieuwe expositie van Jan Baggen te bezichtigen met als thema de boom. Van een lieflijk bloeiende prunus in het voorjaar op Belmonte tot de grillige oude Wodanseiken bij Wolfheze. Hij schildert ze allemaal even graag, ze verzinnebeelden alle facetten van het leven. De expositie ‘Als de boom spreekt’ is ook nog te zien op de zondagen 25 juni en 9 juli.

Bijzondere oude bomen zijn er zeker te zien in de Overtuin. Zo staat de oudste honingboom van Nederland, de Sophora japonica, nu eindelijk volop in het blad. De majestueuze boom uit 1832 heeft een prominente plek vlak bij het hoofdhuis en staat er al vanaf de tuinaanleg. In de late zomer bloeit hij met prachtige, geurende witte bloemen. Momenteel staat o.a. de breedbladige lepelboom, oftewel de Kalmia latifolia, met zijn schermen vol lichtroze bloemen, uitbundig in bloei. Maar ook de Japanse kornoelje en de tulpenboom laten zich van hun mooie kant zien.

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 3,50 euro. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.deovertuin.nl, warnsveld@deovertuin.nl of 0626378494. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling.