Werk van Jan Baggen. Foto: PR

Werk van Jan Baggen. Foto: PR

Open Kerk Warnsveld met inspirerende tentoonstelling

Algemeen Warnsveld

WARNSVELD - In de eeuwenoude Martinuskerk van Warnsveld zijn alle mensen welkom! En niet alleen op zondag, want sinds een aantal jaren is de kerk in de zomermaanden ook doordeweeks voor iedereen geopend. De Martinuskerk is een open kerk in en voor het dorp. 

De kerk is het oudst beschreven monument van de gemeente Zutphen / Warnsveld. Deze bijzondere kerk is van binnen én van buiten het bekijken waard. Ook is er de tentoonstelling Achter de stilte. 

In de expositie zijn bijzondere kunstwerken te zien die de stilte en mystiek van de natuur verbeelden. Voor velen is namelijk niet alleen de kerk, maar óók de natuur de plek waar zij in contact komen met iets dat hen draagt en niet onder woorden te brengen is. In de natuur vinden velen inspiratie en bezinning.

Vijf kunstenaars uit Warnsveld en Zutphen stellen kunstwerken beschikbaar of hebben nieuw werk gemaakt rondom dit thema. De kunstenaars zijn:  Jan Baggen, Ingrid Zonneveld, Marleen Hulsbosch, Cisca Waszmann en Ineke Metz.

De Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten is een Groene Kerk, met aandacht voor klimaat, duurzaamheid en natuur. Het thema van de tentoonstelling sluit hierbij aan. 

De Marinuskerk in Warnsveld, Kerkplein 1, is open vanaf 20 juni t/m 10 september (Open Monumentendag), dinsdag t/m zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. 


www.protestantswarnsveldzutphen.nl