Jan van Mersbergen interviewt Marion Pauw

ZUTPHEN - Zutphen Literair viert de feestelijke tiende editie van de Thriller Weken met Marion Pauw. Vrijdag 9 juni om 20.00 uur interviewt Jan van Mersbergen haar in Het Koelhuis.

Pauw heeft tweemaal de Gouden Strop gewonnen, met de bestseller Daglicht in 2009 en vorig jaar met Vogeleiland. Daglicht werd in 2013 verfilmd onder regie van Diederik van Rooijen, met Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huêt in de hoofdrollen.  Pauw schreef behalve aan het scenario van Daglicht ook scenario’s voor onder andere Godin van de jacht van Heleen van Royen. In 2015 schreef ze het geschenkboekje Grijs gebied. Op 30 mei dit jaar verscheen een nieuwe thriller, Tijgerlelie.  Een vriendengroep van zes mensen past twee maanden op een woning in de Pyreneeën. Een traumatisch verblijf, met de gevolgen waarvan de hoofdpersoon zeventien jaar later mentaal nog kampt. 

Jan van Mersbergen schreef drie thrillers onder het pseudoniem Frederik Baas, maar is vooral bekend om zijn romans, waarvan Naar de overkant van de nacht in 2011 de BNG Nieuwe Literatuurprijs ontving, De laatste ontsnapping uit 2014 de F. Bordewijk-prijs en De onverwachte rijkdom van Altena de NRC Lezersprijs 2019. 

Met dit evenement sluit Zutphen Literair het seizoen af.  Op 16 september opent het nieuwe literaire seizoen met Gijs Wilbrink. 

Tickets: 10 euro.


zutphenliterair.nl/tickets