Opening Expositie 'Vier het leven'

ZUTPHEN - Op 26 mei is een bijzondere expositie geopend die de opmerkelijke samenwerking laat zien tussen kunstenaar Carina Claassens en bewoners van Sensire, locatie De Lunette. De expositie bevat multimedia stukken en keramische kunstwerken/sculpturen. 

Met veel oog voor detail heeft kunstenares Carina Claassens de essentie van de verhalen en ervaringen van de bewoners vakkundig vastgelegd in haar kunstwerken. In haar stukken verwerkt Claassens vergeet-mij-nietje bloemen, die het belang van het koesteren van herinneringen symboliseren, maar ook vlinders, die de vergankelijkheid van tijd en herinneringen vertegenwoordigen. Met haar unieke artistieke visie wil Claassens reflectie en waardering opwekken voor de wijsheid en ervaringen van ouderen.

Een van de opmerkelijke aspecten van deze expositie is de actieve betrokkenheid van de (oudere) bewoners zelf, die samen met Claassens werkten aan het maken van keramische kunstwerken en sculpturen. Deze stukken dienen als een bewijs van de creativiteit, het talent en de veerkracht van de bewoners en bieden een tastbare weergave van hun reis en hun unieke perspectieven.

De expositie blijft tot november open voor het publiek. De toegang is gratis.