Zilveren Camera verhuist van Zutphen naar Lochem

LOCHEM – De expositie Zilveren Camera reist door Nederland. Voorheen was de expositie te bewonderen in Zutphen, dit jaar valt de eer te beurt aan de Gudulakerk in Lochem. Van 7 juni tot en met 2 juli is de unieke expositie te aanschouwen. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 17 uur en zondag van 13 tot 17 uur. 

Door Arjen Dieperink

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Plaatselijke Commissie Gudulakerk in samenwerking met de Stichting Zilveren Camera. De opening geschied op 6 juni door wethouder Wendy Goodin. De Zilveren Camera staat bekend als de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. Fotografen kunnen hun werk inzenden voor verschillende categorieën. Het betreft de prijs voor Storytelling, dit betreft multimediale projecten die buiten de categorieën van de Zilveren Camera vallen. De Paul Peter Fotoprijs is voor sociaal geëngageerde fotografie. Ook kent men de publieksprijs. De winnende beelden worden verzameld in het Zilveren Camera Jaarboek, deze wordt eerst tentoongesteld in Museum Hilversum, waarna de expositie door Nederland reist. 

Leden van het Historisch Genootschap hebben zich opgegeven om hulp bij deze unieke tentoonstelling te kunnen geven voor ondersteuning bij openstelling, ontvangst, entree afrekenen en toezicht houden. Toch kan de organisatie nog meer vrijwilligers gebruiken. Belangstellenden kunnen zich melden bij de secretaris van de Plaatselijke Commissie Gudulakerk: pietdekant1@gmail.com.